Rosa (Climber Grp) 'Dorothy Perkins'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Dorothy Perkins' er en klatreros med smukke klynger af små lyserøde blomster. Blomsterne har en subtil duft og blomstrer rigeligt i løbet af blomstringsperioden. Denne rosenbusk vokser kraftigt og kan nå en højde på op til 3 meter. Bladene er skinnende grønne og danner en smuk kontrast til blomsterne. 'Dorothy Perkins' er et populært valg til at dække vægge, hegn eller pergolaer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om efteråret og vinteren. Det er en klatreplante, der blomstrer om foråret og sommeren med lyserøde blomster. Planten har brug for støtte for at kunne klatre.

  Planten Rosa (Climber Grp) 'Dorothy Perkins' er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. I vinterperioden kan der lægges et beskyttende muldlag omkring planten.

  De Rosa (Climber Grp) 'Dorothy Perkins' er generelt ret let at vedligeholde. Denne plante kræver regelmæssig vanding og beskæring for optimal vækst og blomstring. Det anbefales at give planten tilstrækkeligt sollys og næringsstoffer.

  De Rosa 'Dorothy Perkins' er en klatreplante, der har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for mindst 2 til 3 meter plads for at lade planten vokse frit. Placer planten helst mod en væg eller pergola, hvor den kan klatre og finde støtte.

  De Rosa (Climber Grp) 'Dorothy Perkins' trives bedst i fuld sol. I skyggen kan vækst og blomstring af planten blive reduceret. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimale vækstresultater.

  Denne klatrerose har brug for vand ca. en gang om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden er jævnt fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt jorden med din finger, inden du giver vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække og støtte insekter.

  Rosa (Climber Grp) 'Dorothy Perkins' tiltrækker bier og andre bestøvere med deres blomster. Dette bidrager til biodiversiteten i haven. Planten giver også ly for små dyr.

  De Rosa (Climber Grp) 'Dorothy Perkins' blomstrer i månederne juni til september. Blomstringen kan vare i flere uger til et par måneder, afhængigt af forholdene. Planten er kendt for sin overdådige og langvarige blomstring.

  Ja, denne klatrerosen kan godt tåle fuld sol og vil trives godt på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under perioder med langvarig varme. Klatreroser er generelt velegnede til solrige placeringer.

  Nej, blomsterne og bladene fra Rosa 'Dorothy Perkins' er ikke spiselige og kan forårsage sundhedsproblemer ved indtagelse. Det frarådes derfor at spise denne plante.

  Ja, denne plante har evnen til at dæmpe lyd takket være blade og grene, der absorberer lydbølger. Plantning af flere eksemplarer kan bidrage til en mere stille atmosfære i haven.

 • Denne klatreros bør bedst beskæres om foråret, efter den sidste frost. Fjern døde, beskadigede og svage grene for at stimulere væksten. Klip blomstrende grene tilbage efter blomstring for at fremme ny blomstring.

  De Rosa 'Dorothy Perkins' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at forhindre rodrot. Giv vand ved bunden af planten, ikke på bladene for at forhindre svampesygdomme.

  Denne klatreplante trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv planten regelmæssigt næring for en sund vækst og blomstring.

  Sørg for, at jorden er godt drænet og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst og blomstring af planten. En neutral til let sur jord er ideel. Tilføj organisk kompost for ekstra næring.

  Denne klatrerosen trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og klatre. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte denne klatrerosen mod frost ved at mulje basen med kompost eller blade. En lag halm omkring planten kan også hjælpe med at beskytte rødderne. I strenge vintre er det muligt at beskytte planten med en speciel vinterhætte eller jutesæk.

  Denne klatrerosen har regelmæssig beskæring behov for at fremme en sund vækst. Sørg for at fjerne døde eller syge grene og give rosen tilstrækkelig vand og næring i vækstsæsonen. Beskyt planten mod frost om vinteren ved at mulde basen med kompost eller blade.

  Denne klatrerosen nyder godt af en årlig gødning om foråret med organisk gødning. Brug en afbalanceret gødning med et højere kaliumindhold for at stimulere blomstringen. Overgødning kan føre til overdreven vækst, men færre blomster.

  Det anbefales at mulchplanten med organisk materiale som kompost eller barkflis. Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Påfør et lag mulch rundt om plantens base, men hold stammen fri for mulch for at forhindre skimmelvækst.

  De Rosa (Climber Grp) 'Dorothy Perkins' foretrækker en let syrlig til neutral jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne klatrerose. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og eventuelt justere den for at holde planten sund.

  For at bekæmpe skadedyr på havplanter kan der bruges biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns. Det er også vigtigt at kontrollere regelmæssigt for lus, trips og andre skadelige insekter for at sikre sund vækst af planterne. God hygiejne i haven og fjernelse af angrebne plantedele kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  'Dorothy Perkins' er en klatreros med smukke klynger af små lyserøde blomster. Blomsterne har en subtil duft og blomstrer rigeligt i løbet af blomstringsperioden. Denne rosenbusk vokser kraftigt og kan nå en højde på op til 3 meter. Bladene er skinnende grønne og danner en smuk kontrast til blomsterne. 'Dorothy Perkins' er et populært valg til at dække vægge, hegn eller pergolaer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.