Rosa (Climber Grp) Flammentanz

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Climber Grp) Flammentanz is een klimroos met prachtige, rode bloemen die een intense kleur hebben. Deze roos bloeit in de zomer en herfst en heeft een lichte geur. De plant kan een hoogte van 2-3 meter bereiken en is goed bestand tegen ziektes. Het is een sterke en gezonde klimroos die ideaal is voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de herfst. Het is een klimmende plant die goed gedijt in de tuin. De Rosa (Climber Grp) Flammentanz is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en hoogte in de tuin.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Deze klimroos vereist regelmatig onderhoud, zoals snoeien en mesten in het voorjaar. Het is ook belangrijk om de plant te voorzien van voldoende zonlicht en water. Over het algemeen is deze plant niet extreem moeilijk in onderhoud.

  Voor deze klimroos is een ruime plek nodig met voldoende klimmogelijkheden, zoals een pergola of trellis. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Een afstand van ongeveer 2-3 meter van andere planten is ideaal.

  Tuinplanten in het algemeen groeien het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Een te donkere plek kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Probeer een plek te kiezen met minstens een paar uur zonlicht per dag voor optimale groei en bloei.

  De Rosa Flammentanz heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant 2-3 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Dit maakt het een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, klimrozen zijn uitstekend voor de biodiversiteit omdat ze veel nectar produceren waardoor ze insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders. Hierdoor dragen ze bij aan het ecosysteem in uw tuin. Het bladafval van klimrozen kan ook dienen als voedsel voor verschillende organismen in de bodem.

  Deze klimroos bloeit in de maanden juni tot september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin tijdens de zomermaanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant moet minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgen voor optimale groei.

  Nee, de bloemen of bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve klimplant in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Planten kunnen echter wel helpen om geluid te absorberen en de akoestiek te verbeteren in bijvoorbeeld een tuin of op een balkon. Het effect is echter minimaal.

 • Deze klimroos kan het beste worden gesnoeid in het late voorjaar tot het vroege voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloeiende takken na de bloei terug tot een paar centimeter boven een naar buiten gericht oog. Zorg ervoor dat de takken vrij kunnen groeien en niet te dicht op elkaar zitten.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant water aan de voet om schimmelziekten te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Voor de potgrond van deze klimroos wordt aangeraden om te kiezen voor een goed doorlatende potgrond gemengd met compost. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft en plaats de plant op een zonnige locatie voor optimale groei. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn, met voldoende vocht en voedingstoffen voor de planten om te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en te bewateren om de gezondheid en vitaliteit van de planten te bevorderen. Adequate bodemkwaliteit zorgt voor een goede groei en bloei van Tuinplanten.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte en ondersteuning heeft om te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte of te droge standplaatsen.

  Tuinplanten zoals klimrozen kunnen in de winter beschermd worden door mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kunnen de lange takken bij elkaar gebonden worden en afgedekt worden met jute of noppenfolie. Het is ook belangrijk om de plant niet te snoeien in het najaar, zodat de takken extra bescherming bieden tegen vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en geef de plant in het voorjaar en zomer voeding. Plaats de plant op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar een meststof speciaal voor bloeiende planten te gebruiken. Daarna kan in de zomer nog een lichte bemesting plaatsvinden om de groei te stimuleren. Overdaad aan mest kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom de wortels van tuinplanten. Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het toevoegen van voedingsstoffen aan de grond. Overdrijf niet met mulch, ongeveer 5-10 cm is voldoende.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een pH tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten kunnen zowel biologische als chemische middelen worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de planten op ongedierte en het verwijderen ervan met de hand kan ook helpen. Daarnaast zijn er ook natuurlijke vijanden van ongedierte die ingezet kunnen worden voor bestrijding.

 • Omschrijving

  Rosa (Climber Grp) Flammentanz is een klimroos met prachtige, rode bloemen die een intense kleur hebben. Deze roos bloeit in de zomer en herfst en heeft een lichte geur. De plant kan een hoogte van 2-3 meter bereiken en is goed bestand tegen ziektes. Het is een sterke en gezonde klimroos die ideaal is voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.