Rosa (Climber Grp) 'Golden Climber'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Golden Climber' er en klatreros med store, gyldne blomster, der spreder en dejlig duft. Denne plante kan nå en højde på cirka 3 meter og er godt modstandsdygtig over for sygdomme. Blomsterne blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i sol eller halvskygge. Denne klatrerose er ideel til at begro en mur, et hegn eller en pergola i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Den mister sit løv om efteråret og forbliver nøgen i vintermånederne. Det er en løvfældende plante.

  De Rosa (Climber Grp) 'Golden Climber' er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten ekstra godt under strenge frostperioder, f.eks. ved at dække planten med halm eller blade. Om foråret vil planten igen udvikle nye skud.

  Rosa (Climber Grp) 'Golden Climber' er generelt nem at vedligeholde. Regelmæssig beskæring og vanding er vigtig for en sund vækst. Denne klatrerose trives godt på en solrig og beskyttet placering i haven.

  Den "Golden Climber" har brug for cirka 2 til 3 meter plads til at vokse og blomstre. Det er en klatreplante, der har brug for støtte, såsom et espalier eller en pergola. Sørg for tilstrækkelig luft- og sollys omkring planten for optimal vækst.

  De Rosa 'Golden Climber' trives bedst i direkte sollys og vil vokse mindre godt i skyggen. Det anbefales at placere denne plante et solrigt sted for optimal vækst og blomstring. I skyggen kan planten blomstre og gro mindre godt.

  De Rosa (Climber Grp) 'Golden Climber' har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke drukne den. Om sommeren kan det være nødvendigt at give planten vand hver uge.

  Ja, denne klatreroser tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektar og pollen i blomsterne. Det er et godt valg til haver, der ønsker at skabe en naturlig tiltrækningskraft for disse bestøvende insekter.

  Ja, klatreroser er gode for biodiversitet, fordi de har nektar-rige blomster, der tiltrækker bier og andre bestøvende insekter. Dette øger biodiversiteten i haven og hjælper med at bevare forskellige insektarter. Plantens klatren skaber desuden ekstra skjulesteder for små dyr.

  Denne klatreros blomstrer normalt fra juni til august, og blomstringen kan vare i flere uger til flere måneder. Planten producerer smukke gyldne blomster, der lyser op i haven i sommermånederne.

  Ja, planten kan godt lide fuld sol og har brug for masser af sollys for at trives. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Sørg også for, at jorden er veldrænet for at undgå rodødsel.

  Nej, den Rosa (Climber Grp) 'Golden Climber' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og er ikke egnet til forbrug. Det anbefales ikke at spise nogen dele af denne plante.

  Ja, klatreroser er kendt for deres tætte vækst og kan hjælpe med at absorbere lyd. Planter med tæt beplantning kan dæmpe lyde og skabe et roligt miljø. Klatreroser kan derfor bidrage til lyddæmpning i haven.

 • Beskær planten om foråret lige efter blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd ud for at forbedre luftstrømmen. Klip lange grene tilbage for at bevare plantens form og størrelse.

  Denne klatreros har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid holder let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  De Rosa (Climber Grp) 'Golden Climber' har brug for en godt drænet pottemuld for at forblive sund. Sørg for, at pottejorden er let fugtig, men ikke for våd. At udskifte pottemuld regelmæssigt kan hjælpe planten med at trives.

  De Rosa (Climber Grp) 'Golden Climber' trives bedst i en veldrænet jord af gennemsnitlig kvalitet. Sørg for en jord med tilstrækkelige næringsstoffer og en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Undgå for våd eller for surt jord for optimal vækst og blomstring.

  De Rosa (Climber Grp) 'Golden Climber' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for tilstrækkelig plads til at klatre og understøt grene om nødvendigt. Denne plante er velegnet til haven eller altanen.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved f.eks. muld eller en beskyttelseshætte. Beskær planten om foråret for at fremme ny vækst og holde den sund. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, også om vinteren, for at undgå udtørring.

  Denne klatreros kræver regelmæssigt vand og føde for at vokse sundt. Beskær døde grene og vedligehold regelmæssigt for at bevare formen og stimulere blomstringen. Beskyt mod frost om vinteren ved at dække planten med f.eks. halm eller fiberdug.

  De Rosa 'Golden Climber' har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at fremme sund vækst og blomstring. Brug en gødning specielt til roser og påfør den i henhold til instruktionerne på emballagen. Undgå overgødning for at undgå skade på planten.

  Det er fordelagtigt at mulche planten for at holde jorden fugtig, reducere ukrudtsvækst og beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Et lag mulch på cirka 5-7 cm er tilstrækkeligt for at opnå disse fordele. Det anbefales at bruge organisk materiale som kompost, blade eller bark som mulch.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt at opretholde den rigtige surhedsgrad for at fremme plantens sundhed og vækst. Regelmæssig testning og justering af jordens pH kan hjælpe med at skabe optimale vækstbetingelser.

  For at bekæmpe skadedyr på klatreroser kan du bruge naturlige fjender som marihøner og snyltehvepse. Derudover kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus, spindemider og andre små insekter og fjerne dem manuelt. Endelig kan du holde planten sund ved at sørge for tilstrækkelig næring og vand.

 • Beskrivelse

  De Rosa 'Golden Climber' er en klatreros med store, gyldne blomster, der spreder en dejlig duft. Denne plante kan nå en højde på cirka 3 meter og er godt modstandsdygtig over for sygdomme. Blomsterne blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i sol eller halvskygge. Denne klatrerose er ideel til at begro en mur, et hegn eller en pergola i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.