Rosa (Climber Grp) 'Golden Showers'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Golden Showers' is een klimroos met grote, gele bloemen die in overvloed verschijnen in het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een aangename geur en staan mooi in contrast met het donkergroene blad. Deze klimroos kan goed groeien tegen een muur, pergola of hek en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 tot 4 meter. 'Golden Showers' is een sterke en gezonde roos die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen ziektes. Deze cultivar is ideaal voor het creëren van een kleurrijke en geurige verticale tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een geliefde keuze voor in de tuin vanwege de mooie bloemen.

  Ja, de Rosa (Climber Grp) 'Golden Showers' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en snoei de plant indien nodig. Het is een sterke en gezonde klimroos die weinig speciale zorg nodig heeft.

  De klimroos heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te kunnen verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende steun heeft om omhoog te klimmen en te bloeien. Houd ook rekening met de benodigde ruimte voor luchtcirculatie en zonlicht.

  De Rosa (Climber Grp) 'Golden Showers' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en mogelijk minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 2-3 keer per week water. Zorg er wel voor dat de grond niet te drassig wordt, dit kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze klimroos trekt vlinders, bijen en andere bestuivers aan vanwege de nectar die ze produceert. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die ook insecten wil aantrekken.

  Rosa (Climber Grp) 'Golden Showers' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten. De plant biedt schuilplaats en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. Het aanplanten van verschillende soorten planten, waaronder klimrozen, is gunstig voor een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot september. De bloeiperiode kan tot enkele weken duren, afhankelijk van de omstandigheden en het weer.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen in de tuin. Goede drainage is echter belangrijk om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de prachtige bloemen. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Sommige planten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stengels, maar over het algemeen zijn tuinplanten niet specifiek bekend om geluid te dempen. Het is vooral de structuur van de plant die van invloed is op geluidsabsorptie.

 • Deze klimroos kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de zijtakken terug tot ongeveer 5-10 centimeter. Oudere takken kunnen ook regelmatig gesnoeid worden om de plant jong en gezond te houden.

  Om optimaal te gedijen heeft deze klimroos regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de Rosa (Climber Grp) 'Golden Showers' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond geen teveel aan meststoffen bevat, omdat dit de wortels kan beschadigen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan ook helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant vereist een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtigheid, maar dat de wortels niet constant nat staan. Een lichtzure tot neutrale bodem met voldoende organische stof is ideaal voor een gezonde groei.

  Deze klimroos gedijt het best in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ondersteuning heeft om te klimmen en te groeien. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bloemen en bladeren te voorkomen.

  Rosa (Climber Grp) 'Golden Showers' heeft winterbescherming nodig om de kou te overleven. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de basis aan te brengen en de takken bij elkaar te binden voordat de vorst intreedt. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en extreme kou.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen en de plant te bemesten in het voorjaar. Snoei de plant in het late voorjaar of vroege zomer om de vorm en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals klimrozen hebben regelmatig voeding nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor rozen in het voorjaar en de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de bodemvochtigheid reguleert, onkruidgroei tegengaat en voedingsstoffen vasthoudt. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch voor een gezonde groei van de plant. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar houd het weg van de stam om schimmelrot te voorkomen.

  Deze klimroos groeit het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Een bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  De plant kan last krijgen van bladluizen, rupsen en spintmijten. Deze plaagdieren kunnen bestreden worden met behulp van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of door het gebruik van milieuvriendelijke insecticiden. Het regelmatig controleren van de plant op symptomen van plagen is belangrijk voor de gezondheid en groei van de plant.

 • Omschrijving

  Rosa 'Golden Showers' is een klimroos met grote, gele bloemen die in overvloed verschijnen in het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een aangename geur en staan mooi in contrast met het donkergroene blad. Deze klimroos kan goed groeien tegen een muur, pergola of hek en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 tot 4 meter. 'Golden Showers' is een sterke en gezonde roos die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen ziektes. Deze cultivar is ideaal voor het creëren van een kleurrijke en geurige verticale tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.