Rosa (Climber Grp) H?ndel

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Climber Grp) Händel is een klimroos met grote, donkerroze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze roos heeft sterke klimmende takken en groeit goed tegen een muur of hek. De bloeiperiode van de Händel is van de lente tot de herfst, waardoor je lang van de prachtige bloemen kunt genieten. Deze roos vraagt om regelmatig snoeien om een mooie vorm te behouden en om de bloei te stimuleren. De Rosa (Climber Grp) Händel is een prachtige aanvulling op elke tuin en trekt vlinders en andere insecten aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is belangrijk om de plant in het najaar voor te bereiden op de koude temperaturen.

  Deze klimroos is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorstperiodes extra te beschermen. In de winter kan de roos het beste worden afgedekt met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, klimrozen zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben slechts basiszorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en jaarlijks snoeien om de plant gezond te houden. Plaats de klimroos langs een klimrek of pergola voor ondersteuning.

  Voor deze klimroos heb je een ruime plek nodig met voldoende verticale ondersteuning, zoals een pergola of trellis. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te klimmen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Tuinrozen groeien het beste in de volle zon en preferably beschut tegen de wind. Een plek met minstens 6 uur zonlicht per dag is ideaal voor een goede groei en bloei. In de schaduw zullen ze minder bloeien en mogelijk zwakker groeien.

  Tuinplanten hebben over het algemeen eens per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te nat staat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de Rosa (Climber Grp) Händel is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geur en de nectarrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Tuinplanten zoals klimrozen worden vaak bezocht door bestuivende insecten zoals bijen en vlinders, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen klimrozen ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren zoals vogels. Het is dus zeker mogelijk dat deze plant bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin.

  Deze klimroos bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode kan ongeveer vier tot zes weken duren.

  Ja, deze klimplant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is.

  Nee, de Rosa (Climber Grp) H?ndel is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn bloemen en geur. Het consumeren van de vruchten of bladeren van deze plant wordt afgeraden.

  Ja, planten dragen bij aan een geluidsdempende omgeving door geluidsgolven te absorberen en te reflecteren. Tuinplanten zoals klimrozen kunnen helpen om geluid te dempen, vooral wanneer ze dichtbij het geluidsbron worden geplaatst. Het bladerdak van de plant kan geluidsgolven absorberen en de reflectie verminderen.

 • Deze klimroos moet jaarlijks worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder dode, zieke of dode takken in het voorjaar na de laatste vorst. Knip ook oudere takken van de basis af om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Plaats de plant op een plek waar het water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze klimroos is het aan te raden om gebruik te maken van een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten. Kies een grond met voldoende voedingsstoffen en een goede drainage, zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Rosa (Climber Grp) Händel bloeit het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg voor een bodem met voldoende vocht en voedingsstoffen voor een gezonde groei. Vermijd te natte of te droge grond voor optimale bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft. Het is belangrijk om wat ruimte te geven voor de plant om te kunnen klimmen.

  Tuinplanten zoals klimrozen hebben over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig, tenzij de winters erg streng zijn. In dat geval kunt u de basis van de plant bedekken met mulch om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant niet in een te natte omgeving staat tijdens de winter.

  Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en dode takken te verwijderen. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur een organische meststof voor een gezonde groei en mooie bloemen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale resultaten.

  Mulchen is gunstig voor de rozenvelden omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Zorg dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost als mulch voor de beste resultaten.

  De plant gedijt het best in een ietwat zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld organische zuren of kalk. Houd er rekening mee dat een optimale zuurgraad bijdraagt aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunnen verschillende methoden gebruikt worden, zoals het besproeien met een milieuvriendelijke insecticide of het plaatsen van biologische bestrijders zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om vroegtijdig in te grijpen en de schade te beperken. Daarnaast is het belangrijk om de planten gezond te houden door ze voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  De Rosa (Climber Grp) Händel is een klimroos met grote, donkerroze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze roos heeft sterke klimmende takken en groeit goed tegen een muur of hek. De bloeiperiode van de Händel is van de lente tot de herfst, waardoor je lang van de prachtige bloemen kunt genieten. Deze roos vraagt om regelmatig snoeien om een mooie vorm te behouden en om de bloei te stimuleren. De Rosa (Climber Grp) Händel is een prachtige aanvulling op elke tuin en trekt vlinders en andere insecten aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.