Rosa (Climber Grp) 'Kassel'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Climber Grp) 'Kassel' is een klimroos met prachtige, donkerroze bloemen en een lichte geur. Deze roos kan een hoogte bereiken van 2-3 meter en heeft een sterke groeiende gewoonte. 'Kassel' bloeit in de zomer en herfst en is geschikt voor het laten groeien tegen een muur, schutting of pergola. Deze roos heeft regelmatig water en bemesting nodig voor optimale groei en bloei. 'Kassel' is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege zijn kleurrijke bloemen en klimmende eigenschappen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa (Climber Grp) 'Kassel' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de wintermaanden. Het is een meerjarige plant die elk jaar opnieuw uitloopt in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze tuinplant kan goed tegen koude temperaturen.

  Deze klimroos is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en te zorgen voor voldoende water en meststoffen voor een gezonde groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale bloei.

  De Rosa (Climber Grp) 'Kassel' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Zorg ook voor een stevige klimconstructie, zoals een pergola of trellis, waar de plant langs kan groeien.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een goede groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  De Rosa 'Kassel' heeft over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodem. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is bij elke watergift. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende vocht krijgt.

  Ja, deze klimroos trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om het leven aan te trekken. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te planten om deze insecten aan te trekken.

  Ja, klimrozen zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken en een schuilplaats bieden voor nestelende vogels. De bloemen kunnen bestuivende insecten aantrekken en de plant kan bijdragen aan een gevarieerde tuinomgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en te onderhouden om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze klimroos bloeit doorgaans van juni tot augustus en heeft een bloeiduur van ongeveer 4 tot 6 weken. De exacte bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de specifieke groeiomstandigheden en het weer.

  De Rosa (Climber Grp) 'Kassel' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherm de plant in zeer warme zomers tegen uitdroging. De plant kan tot wel 3 meter hoog worden en heeft regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei.

  Nee, de bloemen en vruchten van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor consumptie. Het is vooral bedoeld als decoratieve klimplant in de tuin. Het wordt sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de plant Rosa (Climber Grp) 'Kassel' heeft bladeren en takken die geluidsgolven kunnen opvangen en breken, waardoor ze geluidsdempend kunnen werken in de tuin. Echter, het effect zal afhangen van de grootte en dichtheid van de plant. Over het algemeen kunnen tuinplanten helpen om het geluid te absorberen en de tuin wat stiller te maken.

 • Deze klimroos moet jaarlijks in maart worden gesnoeid. Verwijder oud hout en snoei scheuten terug tot 3-5 ogen. Verwijder ook alle dode of beschadigde takken.

  De Rosa 'Kassel' houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De potgrond voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk zijn aan voedingsstoffen. Een mix van potgrond, klei en compost is vaak ideaal voor het kweken van tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt ververst en dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt.

  Rosa (Climber Grp) 'Kassel' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. De bodem moet vruchtbaar zijn en een neutrale tot licht zure pH hebben. Regelmatige bemesting en het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze klimroos geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te klimmen en te groeien. Bescherm de roos indien mogelijk tegen sterke wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant niet te vochtig blijft. Het is ook aan te raden om de plant te snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en bloemen regelmatig af om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en geef hem voldoende ruimte om te klimmen.

  Voor tuinplanten zoals deze klimroos is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te geven voor een goede groei en bloei. Daarnaast kan tijdens het groeiseizoen af en toe vloeibare mest worden gegeven voor extra voeding. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De bodem waar de Rosa (Climber Grp) 'Kassel' groeit, dient een neutrale tot licht zure pH-waarde te hebben. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Planten in een bodem met de juiste zuurgraad zullen gezonder en beter gedijen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op spint, bladluizen en schimmels. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door lieveheersbeestjes en sluipwespen aan te trekken. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  Rosa (Climber Grp) 'Kassel' is een klimroos met prachtige, donkerroze bloemen en een lichte geur. Deze roos kan een hoogte bereiken van 2-3 meter en heeft een sterke groeiende gewoonte. 'Kassel' bloeit in de zomer en herfst en is geschikt voor het laten groeien tegen een muur, schutting of pergola. Deze roos heeft regelmatig water en bemesting nodig voor optimale groei en bloei. 'Kassel' is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege zijn kleurrijke bloemen en klimmende eigenschappen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.