Rosa (Climber Grp) 'Pink Heidelberg'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Pink Heidelberg' is een klimroos met prachtige roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze roos kan goed tegen de kou en is winterhard. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter en heeft een stevige groeiwijze. 'Pink Heidelberg' bloeit rijkelijk in de zomer en kan een muur of pergola mooi bedekken. Deze roos is geschikt voor in de tuin of op het balkon en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Climber Grp) 'Pink Heidelberg' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de herfst zijn bladeren verliest. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de keuze van de locatie voor deze plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Tuinplanten zoals deze kunnen goed overleven in ons klimaat.

  De Rosa (Climber Grp) 'Pink Heidelberg' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze klimroos heeft regelmatige snoei nodig om gezond te blijven en bloeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende water en voeding voor een optimale groei.

  De Rosa (Climber Grp) 'Pink Heidelberg' heeft ruimte nodig om te klimmen en groeit het beste langs een pergola, muur of hek. Zorg voor voldoende onderlinge afstand tussen de planten zodat ze genoeg ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Geef de plant ook genoeg ruimte om zich te verspreiden en te groeien.

  Deze klimroos groeit het beste op een zonnige locatie, maar kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Om een optimale groei en bloei te bevorderen, is het echter aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk minder uitbundig zijn.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Ja, rozen trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren en insecten. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit om rozen in de tuin te hebben.

  In de maanden juni en juli bloeit deze klimroos en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de bloemen van de Rosa (Climber Grp) 'Pink Heidelberg' zijn niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien ze giftig kunnen zijn voor mensen en dieren. Het is het beste om de plant voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, planten in het algemeen hebben een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stengels. Het kan helpen om geluiden te absorberen en te verstrooien, vooral in een tuinomgeving. Echter, planten zijn niet zo effectief in het dempen van geluid als speciale geluidsisolerende materialen.

 • Deze klimroos moet jaarlijks worden gesnoeid om gezond te blijven en bloemen te produceren. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder oude, zwakkere takken om ruimte te maken voor nieuwe groei. Houd de plant goed in vorm door regelmatig te snoeien en zorg ervoor dat alle zijtakken voldoende zonlicht krijgen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  De plant gedijt goed in een pot met vruchtbare potgrond met goede drainage. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Voor een optimale groei, kun je de potgrond af en toe aanvullen met extra voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen en een goede structuur. Vermijd natte en compacte grond, aangezien dit de wortels kan verstikken.

  Deze plant gedijt goed op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt voor een gezonde groei. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De Rosa (Climber Grp) 'Pink Heidelberg' kan het beste beschermd worden tegen vorst door de grond rond de plant goed te mulchen met bladeren of stro. Daarnaast is het verstandig om tijdens strenge vorstperiodes de plant af te dekken met een extra laag vliesdoek of jute. Zorg er ook voor dat de plant goed gesnoeid en verzorgd is voor de winterperiode.

  Deze klimroos heeft regelmatig water en voeding nodig, vooral tijdens het groeiseizoen. Snoei dode of zieke takken in het najaar of het vroege voorjaar en ondersteun de lange scheuten met klimmateriaal. Geef de plant voldoende ruimte en zorg voor een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  De Rosa (Climber Grp) 'Pink Heidelberg' heeft regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor rozen in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het behoud van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei rondom de plant. Het kan ook bijdragen aan het verbeteren van de bodemstructuur en het toevoegen van voedingsstoffen. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen in het voorjaar.

  Deze plant groeit het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant kan last hebben van bladluizen, rupsen en spint. Controleer regelmatig op deze plagen en verwijder ze handmatig of gebruik een biologisch bestrijdingsmiddel. Houd de planten gezond door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Pink Heidelberg' is een klimroos met prachtige roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze roos kan goed tegen de kou en is winterhard. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter en heeft een stevige groeiwijze. 'Pink Heidelberg' bloeit rijkelijk in de zomer en kan een muur of pergola mooi bedekken. Deze roos is geschikt voor in de tuin of op het balkon en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.