Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Blessings'

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Blessings' is een prachtige rozenplant met grote, enkele bloemen die een rijke, roze kleur hebben. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in de zomer en herfst. De plant heeft een sterke groei en kan een hoogte bereiken van ongeveer 90-120 cm. Het is een uitstekende keuze voor in de tuin of in een pot op het terras. De 'Blessings' roos is een echte aanwinst voor elke bloementuin.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa 'Blessings' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen door bijvoorbeeld af te dekken met vliesdoek. In de winterperiode is het belangrijk om de plant goed te verzorgen om vorstschade te voorkomen.

  Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Blessings' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht en voedingsstoffen. Snoei de plant indien nodig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Blessings' heeft ongeveer 50 centimeter tot 1 meter ruimte nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden en op zijn best te groeien. Plant de Rosa in goed doorlatende grond op een zonnige plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals rozen groeien over het algemeen het best in de volle zon. In de schaduw kunnen ze minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om Rosa 'Blessings' in de volle zon te planten voor optimale groei en bloei.

  De Plant heeft ongeveer 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectar en geur. Het is een goede plant om deze nuttige insecten naar de tuin te lokken.

  Deze plant trekt bestuivende insecten zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het creëert ook een natuurlijke habitat voor kleine dieren die schuilen tussen de bladeren en takken. Door de plant aan te planten, draag je bij aan het verrijken van de biodiversiteit in je tuin.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel vier weken duren. De bloemen zijn vaak groot en geuren heerlijk.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige gebieden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme, zonnige dagen.

  Nee, de plant Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Blessings' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te eten.

  De "Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Blessings'" plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit met mooie bloemen. Het kan echter wel zorgen voor een rustgevende en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Deze plant moet in het voorjaar gesnoeid worden tot ongeveer een derde van de originele hoogte. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Knip bloeiende takken na de bloei terug tot een naar buiten wijzende knop voor optimale bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Voorkom dat de grond uitdroogt, maar zorg ook dat de plant niet met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur 's ochtends water om de plant voldoende tijd te geven om op te drogen voordat de avond valt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik indien nodig meststoffen om de plant te voeden.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed zijn om optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een goede structuur. Een bodem die goed water doorlaat is ook belangrijk voor de gezondheid van de planten.

  De Tuinroos staat het liefst op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, anders kan de plant gaan rotten.

  Tuinplanten zoals Rozen hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst, wind en regen. Dit kan door ze af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren, of door ze in te pakken in vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals rozen hebben regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor rozen die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Het is belangrijk om deze plant te mulchen om het vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Een laag mulch kan helpen bij het beschermen van de wortels tijdens koude wintermaanden. Kies een organisch materiaal zoals boomschors of compost.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad de plant kwetsbaar maakt voor ziektes. pH-waarde kan getest worden met een bodemtestkit verkrijgbaar in tuincentra.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, spint en andere schadelijke insecten. Mocht er toch ongedierte aanwezig zijn, dan kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Ook het handmatig verwijderen van ongedierte kan helpen bij het bestrijden ervan.

 • Omschrijving

  'Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Blessings' is een prachtige rozenplant met grote, enkele bloemen die een rijke, roze kleur hebben. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in de zomer en herfst. De plant heeft een sterke groei en kan een hoogte bereiken van ongeveer 90-120 cm. Het is een uitstekende keuze voor in de tuin of in een pot op het terras. De 'Blessings' roos is een echte aanwinst voor elke bloementuin.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.