Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Chinatown'

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Chinatown' is een hybride theeroos met grote, geurende bloemen in een opvallende oranje tot gele kleur. De bloemblaadjes zijn licht golvend en vormen een prachtige, gevulde bloem. Deze roos heeft een sterke, zoete geur die tuinen vult met een heerlijk parfum. 'Chinatown' groeit goed in de volle zon en bloeit gedurende het hele groeiseizoen. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Chinatown' is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een struikroos die specifieke zorg nodig heeft in de wintermaanden om te overleven.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het beste is om de plant op een beschutte plek te zetten of te bedekken met mulch.

  Ja, de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Chinatown' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten tijdens het groeiseizoen. Snoei de plant in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

  Voor deze plant is een ruimte van ongeveer 60-90 cm breed en diep aanbevolen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd rekening met de groeiruimte van de plant bij het planten in de tuin.

  Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Chinatown' groeit het best in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei en mooie bloemen. Het beste is om de plant in de ochtend- of middagzon te plaatsen.

  Hybride theerozen hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme, droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen gietbeurten.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en de kleurrijke bloemen. Het is een goede keuze als je een tuin wilt creëren die wildlife aantrekt.

  Hybrid Tea Rozen staan bekend om hun prachtige bloemen, maar dragen minder bij aan de biodiversiteit dan inheemse planten. Ze bieden geen voedsel of schuilplaatsen voor veel lokale dieren. Het is daarom aan te raden om naast Hybride Tea rozen ook inheemse planten in de tuin te planten voor meer biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode kan tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, de bloemen van de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Chinatown' zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek worden gekweekt voor consumptie. Het is niet aan te raden om de bloemen van deze plant te eten.

  Ja, deze planten hebben de mogelijkheid om geluid te dempen. Het bladerdak van de planten absorbeert geluid en vermindert zo de hoeveelheid lawaai in de omgeving. Het is een natuurlijke manier om geluidshinder te verminderen.

 • Deze plant moet in het vroege voorjaar worden gesnoeid om dode of beschadigde takken te verwijderen en de vorm en grootte van de struik te behouden. Verwijder ook oude bloemen om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond constant nat is.

  De plant groeit goed in vruchtbare en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Snoeien kan in het voorjaar worden gedaan om de plant gezond te houden.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Chinatown' groeit het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei bevorderen.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen door mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast is het slim om de plant af te dekken met een anti-worteldoek of jutezak om vorstschade te voorkomen. Vergeet niet om regelmatig te controleren op eventuele bladluizen die kunnen toeslaan tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei uitgebloeide bloemen af om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar en najaar meststoffen voor een gezonde groei.

  Om de plant goed te laten groeien en bloeien is regelmatige bemesting nodig. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Mulchen helpt de grond vochtiger te houden en onderdrukt onkruidgroei. Breng jaarlijks een nieuwe laag mulch aan rond de plant.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Chinatown' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden kun je diverse methoden gebruiken, zoals het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van plagen en het handmatig verwijderen van insecten. Daarnaast kun je natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken door bijvoorbeeld vogelhuisjes in de buurt van de plant te plaatsen. Ten slotte kun je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Rosa 'Chinatown' is een hybride theeroos met grote, geurende bloemen in een opvallende oranje tot gele kleur. De bloemblaadjes zijn licht golvend en vormen een prachtige, gevulde bloem. Deze roos heeft een sterke, zoete geur die tuinen vult met een heerlijk parfum. 'Chinatown' groeit goed in de volle zon en bloeit gedurende het hele groeiseizoen. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.