Rosa (Shrub Grp) 'Golden Wings'

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Golden Wings' er en buskros med iøjnefaldende gyldne blomster og en dejlig sød duft. Blomsterne blomstrer i små klaser og giver en livlig og farverig udstråling i haven. Denne rose har en buskagtig vækstform og kan nå en højde på ca. 120 cm. 'Golden Wings' er en stærk og sund roseart, der kræver lidt pleje. Denne plante trives godt i solen eller halvskyggen og kan bruges godt i bede eller som enkeltstående plante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en buskrose, der tilhører kategorien Haveplanter.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er en stærk plante, der godt kan klare kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten under streng frost.

  De Rosa (Busk Grp) 'Golden Wings' er generelt let at vedligeholde og kræver ingen særlig pleje. Planten trives godt i de fleste jordtyper og kræver regelmæssig vanding. Beskær planten om nødvendigt om foråret for at bevare formen.

  De Rosa (buskengruppe) 'Golden Wings' har brug for ca. 1,5 meter plads for at kunne vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig og forhindre grenene i at krydse hinanden. Placer planten på et solrigt sted i haven for det bedste resultat.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. Det anbefales at give planten mindst 6 timers direkte sollys om dagen for optimal vækst. For lidt sollys kan føre til svag vækst og nedsat blomstring.

  Have brug for planten 'Golden Wings' i gennemsnit vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforhold og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække disse bestøvere.

  Ja, planten er godt for biodiversitet, fordi roser tiltrækker mange insekter. Blomsterne tilbyder nektar og føde til bier og sommerfugle. Derudover danner buskene også skjulesteder for små dyr.

  Denne plante blomstrer i månederne juni til august, og blomstringen kan vare ca. 4 til 6 uger.

  Denne plante kan tåle fuld sol godt. Det er vigtigt at give planten nok vand ved høje temperaturer. Planten vil trives godt på et solrigt sted i haven.

  Nej, Rosa (Shrub Grp) 'Golden Wings' er ikke spiselig. Det er en prydplante, der primært dyrkes på grund af dens attraktive gule blomster og duft. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  De Rosa (Shrub Grp) 'Golden Wings' har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster og blade. Det kan dog hjælpe med at skabe en naturlig og beroligende stemning i haven.

 • Beskær denne plante om foråret lige efter blomstringen for at fremme form og vækst. Fjern døde eller syge grene og beskær grenene til cirka en tredjedel af højden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og får tilført lys og luft.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke bliver alt for våd. Undgå at sprøjte vand på bladene for at undgå svampeinfektioner.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld med en neutral til sur pH. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i pottemulden for en sund vækst. Det er vigtigt at udskifte eller genopfylde pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund.

  For at vokse optimalt kræver Rosa (Buskgruppe) 'Golden Wings' en godt drænet jord. Denne plante vokser bedst i fugtig, frugtbar jord. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer til en sund vækst.

  Denne plante trives godt på et solrigt sted i haven, men kan også tåle lidt skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod kraftig vind for at undgå beskadigelse.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod frost om vinteren ved f.eks. at bruge vinterbeskyttere eller muld. Beskær planten først om foråret, efter at frostperioden er ovre. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand om efteråret for at hjælpe den med at klare vinteren godt.

  Denne plante skal beskæres regelmæssigt for at opretholde formen og størrelsen. Giv planten regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden kan dræne godt. Tilføj lidt gødning om foråret for at stimulere væksten.

  Haveplanter som Roser har brug for regelmæssig gødning for at vokse og blomstre godt. Brug en speciel gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren. Følg instruktionerne på emballagen for den korrekte mængde og hyppighed af gødskning.

  Mulch hjælper med at holde på fugt i jorden og giver ekstra isolation om vinteren. Det kan også hjælpe med at undertrykke ukrudt og nære jorden. Vælg helst organisk mulchmateriale som blade, træbark eller kompost.

  De Rosa (Shrub Group) 'Golden Wings' foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodælt. En pH-værdi på ca. 6 til 7 er ideel for denne haveplante.

  For at forebygge skadedyr kan du forsøge at inspicere planter regelmæssigt for tegn på skadedyr. Du kan også overveje at tiltrække naturlige fjender af skadedyr, såsom mariehøns eller snyltere. Hvis problemet fortsætter, kan biologiske bekæmpelsesmidler bruges til at fjerne skadedyr.

 • Beskrivelse

  Rosa 'Golden Wings' er en buskros med iøjnefaldende gyldne blomster og en dejlig sød duft. Blomsterne blomstrer i små klaser og giver en livlig og farverig udstråling i haven. Denne rose har en buskagtig vækstform og kan nå en højde på ca. 120 cm. 'Golden Wings' er en stærk og sund roseart, der kræver lidt pleje. Denne plante trives godt i solen eller halvskyggen og kan bruges godt i bede eller som enkeltstående plante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.