Rosa (Hybrid Tea Grp) Carina

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Hybrid Tea Grp) Carina is een prachtige rozenstruik met grote, enkele bloemen. De bloemblaadjes zijn helderroze en hebben een lichte geur. Carina bloeit in de zomer tot de herfst en kan een hoogte van ongeveer 90-120 cm bereiken. Deze hybride thee roos is geschikt voor in de tuin of in een pot op het terras. Carina is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa (Hybrid Tea Grp) Carina is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In de winter is het belangrijk om de plant goed te mulchen en te beschermen tegen extreme kou.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Carina is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Deze plant vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht om goed te gedijen. Het snoeien van dode of zieke takken bevordert de gezondheid en bloei van deze plant.

  De "Rosa (Hybrid Tea Grp) Carina" heeft ongeveer 60 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Plant de roos in goed doorlatende grond en op een zonnige plek in de tuin voor optimale groei. Houd rekening met voldoende afstand tot andere planten voor een gezonde ontwikkeling.

  Rozen groeien het best in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zullen rozen zwakker groeien en minder bloemen produceren. Kies daarom een zonnige locatie voor de beste resultaten met rozen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft om te voorkomen dat de planten te veel of te weinig water krijgen. Het is aan te raden om 's ochtends vroeg of 's avonds laat water te geven om verdamping te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geurende en kleurrijke bloemen. Het is een goede keuze voor in de tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Tuinplanten dragen over het algemeen niet veel bij aan de biodiversiteit, aangezien ze vaak geselecteerd zijn op hun decoratieve eigenschappen. Wilde planten en bloemen zijn doorgaans beter voor het stimuleren van biodiversiteit in de tuin. Het is daarom aan te raden om een mix van verschillende planten te gebruiken om de biodiversiteit te verhogen.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Carina bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan tot wel vier weken duren. De bloemen hebben een mooie roze kleur en zijn erg geurig. Het is een mooie toevoeging aan de tuin tijdens de zomermaanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft graag een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water en voeding bij langdurige periodes van felle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve roos die voornamelijk wordt gebruikt in de tuin. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten kunnen geluidsdempend werken doordat ze geluidsgolven opvangen en absorberen. Het bladerdak en de stelen van planten kunnen fungeren als geluidsbarrière en zorgen voor een betere geluidsisolatie in de tuin. Planten kunnen dus zeker bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast in de buitenruimte.

 • Deze plant moet jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en gezondheid te behouden. Snoei de dode, beschadigde of zieke takken weg en verwijder ook oud hout. Gebruik een scherpe snoeischaar om een schone snede te maken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd teveel water geven om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Kies voor een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen. Vermijd compacte grondsoorten die te veel vocht vasthouden, zoals kleigrond.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is en niet te zuur is. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met compost of organische meststoffen. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant indien mogelijk tegen harde wind.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Ook kun je de plant in een pot verplaatsen naar een beschutte plek of deze inpakken met vliesdoek.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en bloei te bevorderen. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten om een gezonde groei en bloei te stimuleren. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten met een hoog kaliumgehalte. Bemest de plant in het voorjaar en zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om de wortels te beschermen en vocht vast te houden. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors, compost of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet in direct contact komt met de stam van de plant.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te doen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Hierdoor kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Om ongedierte zoals bladluizen en spintmijten te bestrijden, kan je de plant regelmatig controleren en besproeien met een milieuvriendelijke zeepoplossing. Het is ook belangrijk om de plant gezond en sterk te houden door regelmatig water te geven en de juiste voeding te geven. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden.

 • Omschrijving

  Rosa (Hybrid Tea Grp) Carina is een prachtige rozenstruik met grote, enkele bloemen. De bloemblaadjes zijn helderroze en hebben een lichte geur. Carina bloeit in de zomer tot de herfst en kan een hoogte van ongeveer 90-120 cm bereiken. Deze hybride thee roos is geschikt voor in de tuin of in een pot op het terras. Carina is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.