Rosa (Hybrid Tea Grp) Peer Gynt

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Hybrid Tea Grp) Peer Gynt is een mooie rozenstruik met grote en geurige bloemen. De bloemknoppen hebben een perzikachtige kleur die uitgroeit tot een prachtige zalmroze bloem met een lichte geur. De plant bloeit in de zomer en herfst en is een echte blikvanger in de tuin. De Peer Gynt roos staat bekend om zijn sterke, rechtopstaande groei en is goed bestand tegen ziektes. Deze roos is ideaal voor in borders, perken of als snijbloem in een vaas.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) Peer Gynt is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren zal krijgen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. De plant kan dus overleven in gematigde klimaten.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en regelmatige bemesting. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. De plant kan het beste in de volle zon geplaatst worden voor optimale groei.

  De "Rosa (Hybrid Tea Grp) Peer Gynt" heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten zodat de "Rosa (Hybrid Tea Grp) Peer Gynt" voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Tuinplant heeft normaal gesproken één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen twee gietbeurten door opdroogt om wortelrot te voorkomen. In de zomerperiode kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die zich bevinden op de bloeiende takken. Het aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen maakt deze plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuiving en biodiversiteit.

  Ja, als tuinplant trekt de plant vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor een gevarieerde en levendige tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden. De bloemen zijn groot en enkelbloemig met een delicate geur.

  Ja, de Rosa (Hybrid Tea Grp) Peer Gynt kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige en warme locaties. Zorg voor voldoende water en voeding om de plant gezond te houden.

  Nee, de bloemblaadjes bevatten geen voedingswaarde voor menselijke consumptie en kunnen mogelijk giftig zijn. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, tuinplanten kunnen geluid dempen door hun bladeren en stengels geluidsgolven te absorberen en te reflecteren. Het effect van geluidsdemping kan echter variëren afhankelijk van de soort plant en de dichtheid van het bladerdek.

 • Deze plant moet jaarlijks worden gesnoeid in het late winter- of vroege voorjaar. Verwijder dode, beschadigde en dunne takken om de groei te bevorderen en een gezonde vorm te behouden. Verwijder ook oudere bloemstelen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten moeten regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert en vermijd dat de wortels in een plas water staan om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelinfecties te vermijden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten en zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om te groeien. Regelmatig bemesten en voldoende water geven is essentieel voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals Rosa (Hybrid Tea Grp) Peer Gynt moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 wordt ideaal geacht voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Peer Gynt gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en bescherm hem tegen harde wind. De grond moet goed doorlatend en voedingsrijk zijn.

  Zorg voor winterbescherming door de plant in de herfst goed af te dekken met bladeren of mulch. Een laagje stro of dennentakken kan ook helpen om de plant te beschermen tegen vorst. Bescherm de plant in strenge winters eventueel met fleece of een speciale winterhoes.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Voeg organische meststoffen toe in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een goede groei en bloei. Ook is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststof te geven voor voldoende voedingsstoffen. Tot slot is het verstandig om de plant in de herfst nog een keer te bemesten voor een gezonde winterdoorloop.

  Mulch kan helpen om de grond rondom de plant vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan, maar houd de mulch weg van de stam om schimmelgroei te voorkomen.

  De optimale zuurgraad voor Tuinplanten ligt tussen de pH-waarden van 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en eventueel te corrigeren met kalk als de pH te laag is. Goede drainage is ook essentieel voor de groei en bloei van Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kun je gebruik maken van natuurlijke insectenwerende middelen zoals neem olie of een mengsel van knoflook en peper. Ook regelmatig controleren op ongedierte en handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om de planten gezond en sterk te houden om zo weerstand te bieden tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Peer Gynt is een mooie rozenstruik met grote en geurige bloemen. De bloemknoppen hebben een perzikachtige kleur die uitgroeit tot een prachtige zalmroze bloem met een lichte geur. De plant bloeit in de zomer en herfst en is een echte blikvanger in de tuin. De Peer Gynt roos staat bekend om zijn sterke, rechtopstaande groei en is goed bestand tegen ziektes. Deze roos is ideaal voor in borders, perken of als snijbloem in een vaas.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.