Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Pink Love'

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Pink Love' is een prachtige rozensoort uit de Hybrid Tea Group met grote, weelderige bloemen. De bloemen hebben een mooie roze kleur die doet denken aan liefde en romantiek. Deze roos staat bekend om haar sterke geur die tuinen vult met een heerlijk aroma. 'Pink Love' heeft stevige stelen en is geschikt als snijbloem voor boeketten. Het is een elegante en sierlijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de zomer en herfst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus redelijk koude temperaturen verdragen. Het is nog steeds raadzaam om de plant in strenge winters te beschermen. Het is een populaire tuinplant vanwege de mooie bloemen.

  Deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft regelmatig water en voeding nodig. Het is belangrijk om de bloemen regelmatig te snoeien en de plant te beschermen tegen ziektes en plagen. Over het algemeen is het een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Pink Love' heeft ongeveer 60-90 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en plant haar op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om haar gezond te houden.

  Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Pink Love' groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk voor deze plant om minstens 6 uur direct zonlicht per dag te krijgen voor een optimale groei en bloei. Schaduw kan de groei en bloei van deze plant belemmeren.

  De Rosa 'Pink Love' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de aantrekkelijke bloemen die ze produceren. Het aanplanten van deze plant kan helpen bij het aantrekken van bestuivers naar je tuin.

  Als tuinplant zorgt Rosa 'Pink Love' niet direct voor een grote bijdrage aan de biodiversiteit, aangezien deze voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve waarde. Om de biodiversiteit te bevorderen, kunnen er ook andere planten in de tuin worden geplant die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en andere insecten. Het is belangrijk om een variatie aan planten te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  De plant Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Pink Love' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Zorg ook voor een goede afwatering in de bodem.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Deze plant wordt voornamelijk gekweekt voor zijn esthetische waarde in de tuin en niet voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Pink Love' heeft beperkte geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en takken die geluidsgolven en trillingen kunnen absorberen. Echter is het effect hiervan minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Over het algemeen wordt deze plant niet gekozen vanwege zijn geluidsdempende kwaliteiten, maar meer vanwege de prachtige bloemen.

 • Snoei de plant in het voorjaar door dode, beschadigde of dunne takken te verwijderen. Snoei de takken tot ongeveer 5-10 cm boven een naar buiten gerichte knop. Knip ook uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft voedzame potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond goed vocht doorlatend is. Geef de plant regelmatig water om uitdroging te voorkomen.

  Tuinplanten zoals rosa's geven de voorkeur aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Voeg compost of mest toe voor extra voedingsstoffen.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Pink Love' gedijt het best op een standplaats in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een goede groei en bloei. Een goed doorlatende bodem is ook essentieel voor een gezonde plant.

  Tuinrozen hebben meestal geen specifieke winterbescherming nodig, tenzij de winter extreem koud is. Je kunt de basis van de plant mulchen met compost of stro om de wortels te beschermen. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  De Rosa 'Pink Love' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of zieke takken in het voorjaar en voeg compost toe voor voeding. Houd de grond goed gedraineerd en geef de plant voldoende zonlicht.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd de dosering in de gaten.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Plaats een laag organisch materiaal rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt is. Vermijd het gebruik van te veel mulch, omdat dit schimmelgroei kan bevorderen.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en tot gezondheidsproblemen leiden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Pink Love', kunt u gebruikmaken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of roofmijten. Daarnaast helpt regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan ook bij het behouden van een gezonde plant. Het is belangrijk om te voorkomen dat ongedierte zich kan verspreiden door regelmatig de omgeving van de plant schoon te houden.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Pink Love' is een prachtige rozensoort uit de Hybrid Tea Group met grote, weelderige bloemen. De bloemen hebben een mooie roze kleur die doet denken aan liefde en romantiek. Deze roos staat bekend om haar sterke geur die tuinen vult met een heerlijk aroma. 'Pink Love' heeft stevige stelen en is geschikt als snijbloem voor boeketten. Het is een elegante en sierlijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.