Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard is een prachtige rozensoort met grote, geurende bloemen in een zachtroze kleur. De bloemblaadjes hebben een lichte karmozijnrode rand wat zorgt voor een mooi contrast. De plant heeft een sterke, rechtopstaande groei en bloeit rijkelijk in de zomer en herfst. Het is een uitstekende keuze voor in de tuin of in een border. Deze roos staat bekend om haar elegante uitstraling en is geliefd om haar romantische bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen om schade te voorkomen. In de winterperiode kan het nodig zijn om extra maatregelen te nemen, zoals het afdekken met mulch of een beschermhoes.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard heeft regelmatig water en voeding nodig en moet jaarlijks gesnoeid worden. Deze plant vereist ook bescherming tegen ziekten en plagen.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en obstakels, zodat de plant zich goed kan ontvouwen. Een open plek in de tuin met voldoende zonlicht is ideaal voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon en zal niet goed gedijen in de schaduw. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek in de tuin te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn grote en kleurrijke bloemen die nectar produceren. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van deze bestuivende insecten.

  Hybrid Tea rozen zijn over het algemeen niet bijzonder goed voor biodiversiteit, omdat ze geen voedsel of beschutting bieden voor insecten of andere dieren. Het is beter om inheemse plantensoorten te kiezen die de lokale biodiversiteit ondersteunen. Planten die geschikt zijn voor bijen, vlinders en vogels kunnen bijdragen aan een gezondere biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken. De bloemen zijn groot en enkelbloemig en komen in groepen bij elkaar.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen. De plant zal het beste groeien en bloeien op een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk in de tuin wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de bloemen wordt niet aangeraden.

  Ja, de bladeren en bloemen van de plant helpen geluid te dempen vanwege hun structuur en dichtheid. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de directe omgeving van de plant. Het effect zal echter afhankelijk zijn van de grootte en locatie van de plant.

 • De Hybrid Tea roos moet jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Dit kan het beste in het voorjaar gebeuren, waarbij dode, zieke of beschadigde takken worden verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels zich in stilstaand water bevinden. Het is aan te raden om 's ochtends vroeg of 's avonds laat water te geven om verdamping te voorkomen.

  De potgrond voor tuinplanten moet rijk zijn aan voedingsstoffen en goed doorlatend zijn. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor rozen of universele potgrond met toegevoegde meststoffen.

  De bodemkwaliteit dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor optimale groei. Zorg voor een pH-waarde van ongeveer 6,5 tot 7,5. Voed de plant regelmatig met organische meststoffen om de bodemkwaliteit te behouden.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant extra bescherming nodig tegen vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met stro of bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft in de winter.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant jaarlijks mest in het voorjaar en snoei dode of zieke takken in de late herfst of vroege lente. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een speciale meststof voor rozen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om gezonde groei en bloei te bevorderen. Bemest bij voorkeur in het voorjaar en de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Het wordt aanbevolen om deze plant te mulchen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors voor het beste resultaat. Plaats de mulch rond de plant, maar houd het weg van de stam om rotting te voorkomen.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard, kunnen natuurlijke methoden worden toegepast zoals het inzetten van lieveheersbeestjes om bladluizen te bestrijden. Daarnaast kunnen regelmatige controles worden uitgevoerd om vroegtijdig eventuele plagen op te merken en te voorkomen. Ook kunnen planten regelmatig worden bespoten met een milieuvriendelijke zeepoplossing om ongedierte zoals luizen en spint te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Rose Gaujard is een prachtige rozensoort met grote, geurende bloemen in een zachtroze kleur. De bloemblaadjes hebben een lichte karmozijnrode rand wat zorgt voor een mooi contrast. De plant heeft een sterke, rechtopstaande groei en bloeit rijkelijk in de zomer en herfst. Het is een uitstekende keuze voor in de tuin of in een border. Deze roos staat bekend om haar elegante uitstraling en is geliefd om haar romantische bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.