Rosa (Hybrid Tea Grp) Landora

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Hybrid Tea Grp) Landora is een prachtige rozenstruik met grote, dieproze bloemen met een lichte geur. Deze plant staat bekend om haar langwerpige knoppen die uitgroeien tot elegante bloemblaadjes. Landora is een sterke en gezonde roos die goed gedijt in de zon en goed doorbloede grond. De bloemen van deze rozenstruik bloeien gedurende het groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor in de tuin of in een border en zorgt voor een romantische en kleurrijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa (Hybrid Tea Grp) Landora is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en is in de winter kaal. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De Rosa Landora is winterhard tot -10 graden Celsius en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is een sterke tuinplant die prima bestand is tegen de Nederlandse winters. Het is raadzaam om de plant wel te beschermen bij strenge vorst.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Landora is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en snoeien voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor voldoende zonlicht en voedzame grond voor optimale prestaties.

  Voor een gezonde groei heeft deze plant ongeveer 60 tot 90 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, dus plant hem niet te dicht op elkaar. Houd ook rekening met de uiteindelijke grootte van de plant wanneer je hem plaatst.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Landora groeit het beste in de volle zon, het is geen geschikte plant voor schaduwrijke plekken. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur zonlicht per dag te geven voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals de Rosa (Hybrid Tea Grp) Landora hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn geurende bloemen en nectarrijke bloesems. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Hybrid Tea roos Landora draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken met zijn bloemen en nectar. Het creëren van een divers en natuurlijk ecosysteem in de tuin kan verschillende soorten insecten aantrekken en ondersteunen. Het is daarom een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt meestal 4 tot 6 weken. De bloemen hebben een typerende geur en kleur, wat zorgt voor een prachtige toevoeging aan de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon op warme zomerdagen.

  Nee, de bloemen en vruchten van de Rosa (Hybrid Tea Grp) Landora plant zijn niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een bepaalde mate van geluidsdempend effect door hun bladeren en stengels. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en te verminderen. Het effect hangt af van de dichtheid en grootte van de plant.

 • Deze plant dient jaarlijks gesnoeid te worden in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, zieke en beschadigde takken en snoei de plant tot de gewenste vorm. Knip de takken schuin af, net boven een naar buiten gericht oog.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Voor de Rosa (Hybrid Tea Grp) Landora is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed waterdoorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Kies bij voorkeur voor speciale potgrond voor rozen of universele potgrond. Controleer regelmatig de vochtigheid van de potgrond en geef water indien nodig.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en het liefst licht zuur tot neutraal. Een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat. Ook kan de plant goed groeien in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Voor winterbescherming kunnen Tuinplanten het beste worden afgedekt met een laag mulch of bladeren. Daarnaast kunnen gevoelige planten worden ingepakt met een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de planten goed water krijgen voordat de vorst begint.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant jaarlijks te bemesten en dode bloemen regelmatig te verwijderen. Daarnaast is het aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om onkruidgroei te onderdrukken en vocht vast te houden in de grond. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, houtsnippers of boomschors. Let op dat de mulchlaag niet te dik is en dat er voldoende luchtcirculatie mogelijk blijft.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zure grond kan worden bereikt door toevoeging van organisch materiaal zoals compost of veenmos. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren om een gezonde groei van de plant te garanderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten, zoals bladluizen en spint, kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken zoals natuurlijke vijanden, neemolie of zeepwater. Ook regelmatige controle en het verwijderen van aangetaste delen kan helpen bij het voorkomen van plagen op uw planten. Het is belangrijk om preventief te werk te gaan en bij het zien van ongedierte direct actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Landora is een prachtige rozenstruik met grote, dieproze bloemen met een lichte geur. Deze plant staat bekend om haar langwerpige knoppen die uitgroeien tot elegante bloemblaadjes. Landora is een sterke en gezonde roos die goed gedijt in de zon en goed doorbloede grond. De bloemen van deze rozenstruik bloeien gedurende het groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor in de tuin of in een border en zorgt voor een romantische en kleurrijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.