Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Sunsilk'

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De 'Sunsilk' is een hybride theeroos met grote, zachtgele bloemen. Deze roos bloeit in de zomer en herfst en verspreidt een heerlijke geur. De bloemblaadjes zijn lichtgeel van kleur en hebben een elegante vorm. De 'Sunsilk' kan goed groeien in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze rozenstruik is geschikt voor in de tuin of in een bloempot op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Sunsilk' is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in het voorjaar opnieuw bladeren zal ontwikkelen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan het beste in de tuin worden geplant.

  Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Sunsilk' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven, bemesten en snoeien. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen ziekten en plagen door regelmatige controle en behandeling. Plaats de plant op een zonnige plek en zorg voor goede drainage van de grond.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Sunsilk' heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de bloemen optimaal kunnen bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, om concurrentie om voedingsstoffen en ruimte te voorkomen.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Sunsilk' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke geur en kleur van de bloemen. Het trekt deze insecten aan die helpen bij de bestuiving en het behoud van de plant. Planten die vlinder- en bijenlokkend zijn dragen bij aan een gezonde en bloeiende tuin.

  Hybrid Tea rozen zoals de 'Sunsilk' dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen en andere bestuivers met hun bloemen. Het is belangrijk om verschillende soorten bloemen in de tuin te hebben om verschillende insecten aan te trekken en de biodiversiteit te bevorderen. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit om Hybrid Tea rozen zoals deze in de tuin te hebben.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Sunsilk' bloeit van juni tot en met september. De bloei kan tot wel drie weken duren.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Sunsilk' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de Rosa 'Sunsilk' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn decoratieve bloemen en geur. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, de plant Rosa 'Sunsilk' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit met mooie rozen. Voor geluidsdempende eigenschappen kun je beter kiezen voor andere planten zoals bamboe of coniferen.

 • De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden in het voorjaar, waarbij oude en dode takken verwijderd worden. Knip bloeistengels na de bloei terug tot op een naar buiten gericht oog om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is het beste om 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft vruchtbare, goed doorlatende potgrond nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel organische meststof toe om de plant te voeden.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn, met een neutrale pH-waarde. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de grond voldoende vocht vasthoudt. Het toevoegen van compost of organische mest kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit voor deze planten.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te kunnen groeien. Vermijd te natte of te schaduwrijke plekken voor een optimale groei en bloei.

  Het is aan te raden om de plant tegen vorst te beschermen door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Ook kan het nuttig zijn om de plant in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek of jute tijdens strenge vorstperiodes. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en snoei in het voorjaar om de groei te bevorderen. Geef de plant af en toe wat voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Hybrid Tea rozen hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar een speciale rozenmest te gebruiken en dit gedurende het groeiseizoen te herhalen. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en de stam van de plant niet bedekt.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Sunsilk' moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Sunsilk' plant kan last hebben van verschillende soorten ongedierte, zoals bladluizen, spint en rozenkevers. Om deze beestjes te bestrijden, kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt, zoals het besproeien met water, het gebruik van neemolie of het inzetten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren en onderhouden van de plant kan helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De 'Sunsilk' is een hybride theeroos met grote, zachtgele bloemen. Deze roos bloeit in de zomer en herfst en verspreidt een heerlijke geur. De bloemblaadjes zijn lichtgeel van kleur en hebben een elegante vorm. De 'Sunsilk' kan goed groeien in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze rozenstruik is geschikt voor in de tuin of in een bloempot op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.