Rosa (Hybrid Tea Grp) Super Star

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Hybrid Tea Grp) Super Star is een prachtige rozensoort met grote, sterk geurende bloemen die een opvallende sterke roze kleur hebben. De bloemen bloeien in trossen en hebben een klassieke theeroosvorm. De plant groeit rechtop en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,2 meter. Rosa Super Star heeft een uitstekende weerstand tegen ziekten en is een populaire keuze voor tuinen en bloemperken. Deze rozensoort heeft regelmatig water en zonlicht nodig om optimaal te bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) Super Star is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Deze plant is dus niet het hele jaar door groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Rosa (Hybrid Tea Grp) Super Star kan vrij gemakkelijk in onderhoud zijn, mits regelmatig water gegeven wordt en de juiste bemesting wordt toegepast. Het is ook belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Daarnaast is het goed om de plant in het voorjaar te snoeien voor een gezonde groei.

  De plant heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, inclusief voldoende ruimte voor de wortels om te groeien. Zorg er daarom voor dat de plant voldoende afstand heeft tot andere planten en obstakels. Het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende luchtstroom rondom de plant.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Super Star groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden de plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei.

  De Rosa Hybrid Tea Grp Super Star heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, de meeste rozen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Als tuinplant kunnen ze een belangrijke voedselbron zijn voor deze insecten. Het is dus waarschijnlijk dat deze plant ook bijen en vlinders zal aantrekken.

  Deze plant trekt vaak nuttige insecten aan zoals bijen en vlinders, waardoor het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen vogels gebruik maken van eventuele bessen die de plant produceert. Het is dus positief voor de biodiversiteit in de tuin.

  De "Rosa (Hybrid Tea Grp) Super Star" bloeit van juni tot en met september. De bloei kan duren van 3 tot 4 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Deze plant bloeit in de zomermaanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme dagen. Planten in de volle zon hebben vaak wel wat meer water nodig dan planten in de schaduw.

  Nee, de bloemen en bladeren van planten in de Hybrid Tea Grp zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen door zijn dichte bladerdek en stelen. Het kan helpen om storende geluiden te absorberen en de omgeving stiller te maken. Het effect kan echter verschillen afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de grootte van de plant.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 15-20 cm boven de grond. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de plant uit voor een goede luchtcirculatie. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  De potgrond voor Tuinplanten is geschikt voor deze plantensoort. Het is belangrijk dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig is, maar niet te nat.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het regelmatig bemesten van de grond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Super Star staat het liefst op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Deze plant doet het goed in borders, perken en grote potten.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, is het aan te raden om een laag mulch rond de basis aan te brengen. Ook kan een fleecehoes worden gebruikt om de plant te beschermen tijdens koude wintermaanden. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Het is ook belangrijk om regelmatig dode of zieke bladeren en bloemen te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een speciale rozenmest die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemesten kan het beste gebeuren in het voorjaar en de zomer.

  Mulchen is essentieel voor tuinplanten zoals Rosa (Hybrid Tea Grp) Super Star, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het aanbrengen van een laag mulch rond de plant kan de algehele gezondheid en groei bevorderen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of plantenbasis wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Super Star gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, spintmijten en andere mogelijk schadelijke insecten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Een milde zeepoplossing kan ook gebruikt worden om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  Rosa (Hybrid Tea Grp) Super Star is een prachtige rozensoort met grote, sterk geurende bloemen die een opvallende sterke roze kleur hebben. De bloemen bloeien in trossen en hebben een klassieke theeroosvorm. De plant groeit rechtop en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,2 meter. Rosa Super Star heeft een uitstekende weerstand tegen ziekten en is een populaire keuze voor tuinen en bloemperken. Deze rozensoort heeft regelmatig water en zonlicht nodig om optimaal te bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.