Rosa (Floribunda Grp) 'Europeana'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Europeana' er en Floribunda-rose med store dobbelte blomster, der er klart røde og har en let duft. Blomsterne blomstrer i store klaser og vises i løbet af sommeren og efteråret. Planten har en kompakt vækstform og når en højde på ca. 80-100 cm. Det er en stærk og sund rose, der er modstandsdygtig over for sygdomme og egnet til både i bedet og i krukker på terrassen. 'Europeana' er et populært valg på grund af dens rige røde blomster og lange blomstringstid.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Rosa (Floribunda Grp) 'Europeana' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en løvfældende haveplante, der vil få nye blade om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte denne plante godt under hård frost. Det anbefales at mulche planten og beskytte den med f.eks. en fibersvæv.

  Rosa 'Europeana' er generelt let at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og beskæring for optimal vækst og blomstring. Det trives godt i de fleste haveomgivelser.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Europeana' har brug for cirka 1,5 meter plads til at vokse og udvikle sig ordentligt. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter for at fremme luftcirkulationen. Tag også højde for plantens højde, når du bestemmer den nødvendige plads.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Europeana' vokser bedst i fuld sol og kræver mindst seks timers direkte solskin om dagen. I skyggen vil planten blomstre mindre og væksten kan hæmmes. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted i haven.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Europeana' har brug for vand en til to gange om ugen i gennemsnit, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektar, de producerer. Det er et fremragende valg for haver, der ønsker at bidrage til at fremme biodiversitet og tiltrække nyttige bestøvere.

  Rosa 'Europeana' tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i din have. Derudover giver planten ly og mad til forskellige insektarter og fugle. På grund af den forskellighed af dyr, som planten tiltrækker, bidrager den til biodiversiteten i din have.

  Planten blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare cirka 4-5 uger.

  Ja, Rosa (Floribunda Grp) 'Europeana' kan godt lide fuld sol. Det er en haveplante, der trives på en solrig beliggenhed. Sørg dog for tilstrækkelig vand i varmt vejr.

  Nej, blomsterne og bærerne fra Rosa (Floribunda Grp) 'Europeana' er ikke spiselige og kan endda være giftige. Det frarådes at indtage dele af denne plante. Det er bedst at bare beundre denne plante i haven.

  Ja, planter generelt har en naturlig evne til at absorbere lyd og kan hjælpe med at reducere støjgener i en have eller udendørs område. Plantens blade og stængler kan absorbere lydbølger og skabe en mere rolig atmosfære. Effekten kan afhænge af størrelsen og tætheden af beplantningen.

 • Beskær planten om foråret til ca. 30 centimeter over jorden for at fremme blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd ud i planten om nødvendigt. Sørg for god luftcirkulation og plads mellem grenene for at undgå skimmelsygdomme.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne står for længe i vand. Giv helst vand ved plantens base og undgå vand på bladene.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Europeana' har brug for næringsrig pottemuld for at vokse og blomstre ordentligt. Vælg pottemuld, der er specielt sammensat til haveplanter. Sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rodskader.

  Planten trives bedst i fugtig, godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og undgå tung eller lerjord. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordstrukturen og fremme plantens vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft for at vokse og blomstre godt. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind og frost.

  For at beskytte Rosa (Floribunda Grp) 'Europeana' om vinteren, kan du dække bunden af planten med et lag muld. Derudover kan du pakke busken ind i en speciel vinterhylster eller en jutesæk. Sørg også for, at planten ikke udtørrer om vinteren.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding og skal gødes godt i løbet af vækstsæsonen. Det er vigtigt at fjerne gamle blomster regelmæssigt for at fremme ny blomstring. Beskær planten om foråret for at bevare formen og fremme væksten.

  Til gødskning af denne plante anbefales det at tilføje organisk gødning såsom kompost eller koemestkugler om foråret. Derudover kan flydende gødning gives om sommeren for at forsyne planten med tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt at tilføje gødningen i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødning.

  Det er vigtigt at give planten et lag muld om foråret for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Muld kan bestå af f.eks. kompost, blade eller barkflis. Sørg for at holde mulden et par centimeter væk fra plantens stamme for at undgå skimmeldannelse.

  Haveplantene foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. Hold pH-værdien mellem 6,0 og 7,0 for optimal vækst og blomstring af planten.

  Informativ tekst: For at bekæmpe skadedyr hos denne haveplante kan du tage forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig inspektion for lus eller spind. Du kan også tiltrække naturlige fjender som mariehøns eller bruge miljøvenlige bekæmpelsesmidler om nødvendigt. Det er vigtigt at pleje planten godt og holde den sund, så den er bedre rustet mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Rosa 'Europeana' er en Floribunda-rose med store dobbelte blomster, der er klart røde og har en let duft. Blomsterne blomstrer i store klaser og vises i løbet af sommeren og efteråret. Planten har en kompakt vækstform og når en højde på ca. 80-100 cm. Det er en stærk og sund rose, der er modstandsdygtig over for sygdomme og egnet til både i bedet og i krukker på terrassen. 'Europeana' er et populært valg på grund af dens rige røde blomster og lange blomstringstid.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.