Rosa (Floribunda Grp) Fellowship

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Floribunda Grp) Fellowship is een prachtige rozenplant met grote, opvallende bloemen in een diepe, roze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-100 cm. Rosa Fellowship is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor het toevoegen van kleur en schoonheid aan tuinen, borders en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) Fellowship is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die in de lente en zomer bloeit met mooie rozen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant wel te beschermen bij extreme vorst. Deze plant kan dus overleven in de winter in Nederland.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) Fellowship is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de tuin. Regelmatig snoeien en bemesten bevordert de bloei.

  De plant heeft een spread van ongeveer 90 cm nodig. Plant ze op een afstand van ongeveer 60 cm uit elkaar voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Tuinrozen groeien het beste op een zonnige plek met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. In de schaduw kunnen ze zwakker groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aanbevolen om ze in de volle zon te planten voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een gemiddelde waterbehoefte en moeten ongeveer 1-2 keer per week water krijgen, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Het is goed om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te testen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze als je een uitnodigende omgeving wilt creëren voor deze bestuivers in je tuin.

  Tuinplanten die bloemen produceren, trekken bijen en vlinders aan, wat helpt bij de biodiversiteit in de tuin. Het is nuttig om nectar en pollen te verschaffen voor bestuivers, waardoor de biodiversiteit wordt vergroot. Het plaatsen van diverse bloeiende planten in de tuin is goed voor de biodiversiteit.

  De Rosa (Floribunda Grp) Fellowship bloeit van juni tot september. De bloemtrossen blijven ongeveer 3 tot 4 weken aan de plant.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant goed water te geven tijdens warme periodes en hem te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de bloemen van de Rosa (Floribunda Grp) Fellowship zijn niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om deze plant niet te consumeren. Het is voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is dus niet waarschijnlijk dat deze plant geluid dempt.

 • Het snoeien van Tuinplanten moet regelmatig worden gedaan om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei terug tot net boven een naar buiten gericht oog voor een gezonde groei. Snoei in het voorjaar of na de bloei voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van een potgrond speciaal voor bloeiende planten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en zorgt voor een goede drainage van water. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen.

  De Rosa (Floribunda Grp) Fellowship heeft een voorkeur voor goed doorlatende en voedzame grond. Zorg voor een pH-waarde van neutraal tot licht zuur. Het regelmatig toevoegen van organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar het minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig wordt. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Winterbescherming is belangrijk voor tuinplanten tijdens koude temperaturen. Bedek de grond rond de plant met mulch om de wortels te beschermen. Gebruik eventueel een winterspray om de takken te beschermen tegen vorstschade.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of zieke takken in het voorjaar en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen. Gebruik meststoffen speciaal voor rozen om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral in het groeiseizoen van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om voldoende voedingsstoffen te voorzien. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de bodem en het onderdrukken van onkruidgroei rondom de plant. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt dat de grond uitdroogt. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers te gebruiken als mulch.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en de algemene gezondheid van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren op luizen, spintmijten en bladluizen belangrijk zijn. Dit kan gedaan worden door de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig de plaag te behandelen met een milieuvriendelijke bestrijdingsmiddel. Daarnaast kan het helpen om de planten regelmatig te besproeien met water om eventuele ongedierte weg te spoelen.

 • Omschrijving

  Rosa (Floribunda Grp) Fellowship is een prachtige rozenplant met grote, opvallende bloemen in een diepe, roze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-100 cm. Rosa Fellowship is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor het toevoegen van kleur en schoonheid aan tuinen, borders en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.