Rosa (Floribunda Grp) 'Flamenco'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Flamenco' is een prachtige Floribunda roos met opvallende bloemen in tinten van geel, roze en oranje. De bloemen bloeien in grote trossen en hebben een lichte geur. Deze roos staat bekend om zijn lange bloeiperiode en hoge weerstand tegen ziektes. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-100 cm en heeft een compacte groeiwijze. 'Flamenco' is een mooie toevoeging aan elke tuin en zorgt voor kleur en vrolijkheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) 'Flamenco' is niet groenblijvend. Deze Tuinplant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken of in te pakken om schade te voorkomen. In milde winters kan de plant mogelijk zonder extra bescherming overleven.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Flamenco' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het snoeien van de plant in het voorjaar zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  Voor optimale groei heeft deze plant minimaal 60 cm ruimte nodig om zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en te bloeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen deze plant en andere beplanting om concurrentie om voedingsstoffen te voorkomen.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Flamenco' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag ontvangt voor een optimale groei en bloei. Te veel schaduw kan leiden tot minder bloemen en een minder compacte groei.

  De Rosa 'Flamenco' heeft ongeveer 2 keer per week water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droge plekken en de waterbehoefte aan te passen indien nodig.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen vanwege de kleurrijke bloemen en het vermogen om bestuivers aan te trekken. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die bloemen en insecten wil aantrekken.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Flamenco' trekt bijen en andere bestuivers aan met zijn bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor insecten. Zo draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Rosa 'Flamenco' bloeit in de maanden juni tot en met oktober. De bloeiperiode van deze plant duurt gemiddeld 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme temperaturen. Planten in de volle zon kunnen beter groeien en bloeien.

  Nee, de bloemen van de Rosa 'Flamenco' zijn niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de decoratieve waarde van de bloemen. Het consumeren van de bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die zorgt voor kleur en geur in de tuin. Andere planten of materialen kunnen meer geschikt zijn voor geluidsdempende doeleinden.

 • Snoei deze plant in het voorjaar door dode of beschadigde takken te verwijderen en de struik te vormen. Verwijder ook oude bloemen om de bloei te stimuleren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in een plas water staan. Het is het beste om 's ochtends vroeg water te geven om verdamping te beperken.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen.

  De bodem voor deze tuinplant moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur humusrijk. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om bij strenge vorst de plant te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag mulch of bladeren. Ook kan het helpen om de plant met jute of vliesdoek te omwikkelen. Zorg ervoor dat de plant altijd goed water krijgt, ook in de winter.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Rosa (Floribunda Grp) 'Flamenco' hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Het is aan te raden om in het voorjaar stikstofrijke meststoffen te gebruiken en in de zomer bloeimeststoffen voor een rijke bloei. Vergeet ook niet om in het najaar kaliumrijke meststoffen toe te dienen ter bevordering van de winterhardheid.

  Mulchen is een goede manier om de grond rondom de plant vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De Tuinplant Rosa (Floribunda Grp) 'Flamenco' heeft een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Een goed uitgebalanceerde pH-waarde bevordert de gezondheid en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Rosa 'Flamenco' kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kunnen insecticiden op basis van pyrethrine gebruikt worden tegen luizen en andere plagen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van insecten en direct handelen bij de eerste signalen kan ongedierte onder controle houden.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Flamenco' is een prachtige Floribunda roos met opvallende bloemen in tinten van geel, roze en oranje. De bloemen bloeien in grote trossen en hebben een lichte geur. Deze roos staat bekend om zijn lange bloeiperiode en hoge weerstand tegen ziektes. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-100 cm en heeft een compacte groeiwijze. 'Flamenco' is een mooie toevoeging aan elke tuin en zorgt voor kleur en vrolijkheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.