Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' is een compacte rozenstruik met prachtige, romantische bloemen in zachte pastelkleuren zoals roze en abrikoos. Deze roos bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en verspreidt een heerlijke zoete geur. De bloemen zijn gevuld en hebben een klassieke rozenvorm. 'Garden Princess' is een sterke en gezonde rozensoort die goed gedijt in zonlicht en regelmatig snoeien nodig heeft voor optimale bloei. Perfect voor het toevoegen van een vleugje elegantie en charme aan de tuin.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden en komt in het voorjaar weer tot bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C en kan dus overleven in gematigde klimaten. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst om schade te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed gedijen in verschillende omstandigheden.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft regelmatig water en bemesting nodig, en moet regelmatig gesnoeid worden om gezond te blijven. Zoals de meeste tuinplanten, heeft deze rozensoort ook af en toe bescherming tegen ziekten en plagen nodig.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant voldoende zonlicht krijgt en ruimte heeft om zich uit te breiden. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder bloeien en mogelijk minder goed groeien. Kies daarom een zonnige plek voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemkwaliteit. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die willen profiteren van bestuiving door deze insecten. De bloemen trekken ook andere nuttige insecten aan die helpen bij het bestrijden van plagen.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in de tuin bevordert. Daarnaast zorgt de plant voor schaduw en een schuilplaats voor kleine dieren. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' bloeit van juni tot september. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Ze hebben voldoende zonlicht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. het is belangrijk om de plant in een zonnig plekje te planten.

  Nee, de bloemen van de Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' zijn niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de decoratieve waarde en geur. Het consumeren van de bloemen kan leiden tot maagproblemen.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen geluidsdempend maar de mate van geluidsdemping kan variëren afhankelijk van de specifieke plantensoort en omgevingsfactoren.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de zijtakken terug tot ongeveer 5-10 cm boven een naar buiten gericht oog. Snoei ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende en vochtige potgrond nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest om de plant te voorzien van voedingsstoffen. Voorkom dat de potgrond uitdroogt, maar zorg wel dat er geen wateroverlast ontstaat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en verkiest een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat. Het toevoegen van compost kan de bodemstructuur verbeteren en zorgen voor een gezonde groei van de plant.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor vruchtbare, goed doorlatende grond en vermijd natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant extra bescherming nodig, zoals het afdekken met mulch of bladeren rond de basis. Ook is het aan te raden om de plant in een beschutte plek te plaatsen en deze niet bloot te stellen aan harde wind. Water geven kan in de winter worden verminderd om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven en bemesten in het groeiseizoen zorgt voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinrozen hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, vanaf het vroege voorjaar tot de late zomer. Gebruik een speciale rozenmest met een gebalanceerde samenstelling van meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de basis van deze plant. Mulch kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Kies voor organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  De Tuinplanten prefereren een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Goede drainage is ook essentieel voor de gezondheid van de Tuinplanten.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op insecten. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook kun je preventief werken door de plant gezond te houden en zieke plantendelen zo snel mogelijk te verwijderen.

 • Omschrijving

  'Rosa (Floribunda Grp) 'Garden Princess' is een compacte rozenstruik met prachtige, romantische bloemen in zachte pastelkleuren zoals roze en abrikoos. Deze roos bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en verspreidt een heerlijke zoete geur. De bloemen zijn gevuld en hebben een klassieke rozenvorm. 'Garden Princess' is een sterke en gezonde rozensoort die goed gedijt in zonlicht en regelmatig snoeien nodig heeft voor optimale bloei. Perfect voor het toevoegen van een vleugje elegantie en charme aan de tuin.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.