Rosa (Floribunda Grp) Amsterdam

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Floribunda Grp) Amsterdam er en smuk roseplante med store klaser af blomster, der spreder en rig duft. Blomsterne er ofte lyserøde til røde i farven og blomstrer fra foråret til efteråret. Denne plante bruges ofte som en kantplante eller som en solitær plante i haven. De Rosa Amsterdam er en stærk og sund plante, der kræver minimal vedligeholdelse. Det er et ideelt valg for roseelskere, der leder efter en smuk og blomstrende tilføjelse til deres have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og vil miste blade om vinteren. Det er en haveplante, der blomstrer om foråret og sommeren og kan blive nøgen om vinteren. Det er vigtigt at passe godt på planten for at fremme blomstringen.

  De Rosa (Floribunda Grp) Amsterdam er vinterhård op til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten godt ved koldere vejr. Ekstra beskyttelse er nødvendig i strenge vintre.

  De Rosa (Floribunda Grp) Amsterdam-plante er generelt lette at vedligeholde. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde planten sund. Sørg for tilstrækkelig sollys og næringsstoffer for optimal vækst og blomstring.

  De Rosa (Floribunda Grp) Amsterdam har brug for omkring 60 til 80 centimeter plads til at vokse ordentligt. Sørg for, at de omkringliggende planter ikke plantes for tæt sammen for at give tilstrækkeligt lys og luft. Tag også højde for plantens højde, når du vælger plantelokationen.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. I fuld skygge kan væksten hæmmes, og blomstringen vil være mindre overdådig. Derfor anbefales det at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne. Overdreven vanding kan føre til rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens smukke blomster og dejlige duft. Det er en perfekt tilføjelse til enhver have for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, Rosa (Floribunda Grp) Amsterdam er god for biodiversitet, fordi den producerer blomster, der tiltrækker bier og andre bestøvende insekter. Derudover kan fugle fodre med plantens frø og den giver skjulesteder for små dyr.

  "Rosa (Floribunda Grp) Amsterdam" blomstrer fra juni til september. Blomstringsperioden varer cirka 4 måneder.

  De Rosa (Floribunda Grp) Amsterdam kan godt tåle fuld sol og trives godt på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Hold jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  Nej, Rosa (Floribunda Grp) Amsterdam er ikke spiselig. Det er en haveplante og dyrkes ikke til forbrug. At spise denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, planter generelt har en vis grad af lyddæmpende evne ved at absorbere lydbølger med deres blade og grene. Dog kan graden, hvormed dette sker, variere afhængigt af plantetype. Generelt set kan planter hjælpe med at reducere støjgener i en have eller udendørs rum.

 • Beskær planten om foråret efter den sidste frost. Fjern døde grene og klip grenene, der vokser for tæt sammen, væk. Klip blomsterstænglerne tilbage efter blomstringen til et par øjne over et udadrettet øje.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i våd jord. Giv vand helst om morgenen eller aftenen for at minimere fordampning.

  Denne plante trives bedst i frugtbar, veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug om nødvendigt gødning, specielt til haveplanter, for at fremme vækst og blomstring.

  Jorden skal være veldrænet og rig på næringsstoffer. Sørg for, at jordens pH-værdi er neutral til let sur. Tilføj om nødvendigt kompost eller gødning for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante har brug for en solrig placering for at vokse og blomstre godt. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde områder i haven. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren, kan du lægge et tykt lag muld rundt om basen. Det anbefales også at dække planten med et specielt vinterovertræk. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod ekstrem kulde og stærk vind.

  Denne plante har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster og beskær planten om foråret for at fremme væksten. Giv planten regelmæssig fodring for en sund vækst.

  For garden plants like these, it is recommended to give organic fertilizer in the spring, such as compost or cow manure pellets. Do not use high-nitrogen artificial fertilizer, as this can harm the plant. Ensure that the fertilizer is evenly distributed around the plant and well incorporated into the soil.

  Mulch er et lag af organisk materiale, der lægges på jorden omkring planten for at holde på fugten og reducere ukrudtsvækst. Det hjælper også med at regulere jordtemperaturen og levere næringsstoffer til planten. At mulch anbefales til havplanter for at fremme plantens sundhed.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med passende gødning. Planter i den forkerte jord kan forårsage problemer med optagelse af næringsstoffer og vækst.

  Ved gener forårsaget af bladlus på haveplanter kan en haveslange bruges til at skylle dem væk. Naturlige fjender som mariehøns kan også hjælpe med bekæmpelsen. Derudover kan regelmæssig rengøring af planten og omgivelserne også hjælpe med at forhindre skadedyr.

 • Beskrivelse

  De Rosa (Floribunda Grp) Amsterdam er en smuk roseplante med store klaser af blomster, der spreder en rig duft. Blomsterne er ofte lyserøde til røde i farven og blomstrer fra foråret til efteråret. Denne plante bruges ofte som en kantplante eller som en solitær plante i haven. De Rosa Amsterdam er en stærk og sund plante, der kræver minimal vedligeholdelse. Det er et ideelt valg for roseelskere, der leder efter en smuk og blomstrende tilføjelse til deres have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.