Rosa (Floribunda Grp) 'Kimono'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Floribunda Grp) 'Kimono' is een prachtige roos met enkele bloemen die in clusters groeien. De bloemen hebben een opvallende oranje kleur met een vleugje geel en een licht zoete geur. 'Kimono' bloeit gedurende het hele groeiseizoen en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 cm. Deze roos is ideaal voor gebruik in borders, perken en als snijbloem. Het is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud vereist.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bladeren zullen in de herfst van de plant vallen en in de wintermaanden zullen er geen bladeren aan de plant zitten. De plant zal in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag mulch of vliesdoek. Planten die gevoeliger zijn voor vorst kunnen ook gebaat zijn bij een beschutte standplaats.

  Deze plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud en heeft maar weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei de plant jaarlijks om de groei te bevorderen en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinrozen hebben over het algemeen een ruimte nodig van ongeveer 60-90 cm tussen elke plant om gezond te groeien. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben voor luchtcirculatie en zonlicht. Het is ook belangrijk om de grond goed te bemesten en regelmatig water te geven.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Kimono' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder goed gedijen en kan de bloei verminderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft. Controleer regelmatig de grond en geef water wanneer dat nodig is.

  Ja, Rosa 'Kimono' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. De geurige bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor bestuiving en biodiversiteit in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Ja, rozen zijn goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken en een voedselbron vormen voor bijen en vlinders. Ze dragen bij aan de diversiteit van planten in de tuin en bieden schuilplaats aan verschillende diersoorten. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De 'Kimono' bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De bloemen hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer twee weken.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Kimono' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is voornamelijk bekend om zijn decoratieve waarde in de tuin. Het is belangrijk om alleen planten en bloemen te consumeren die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Kimono' heeft beperkte geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, het effect is niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of bamboepalm. Over het algemeen helpt elke plant in de tuin wel om geluid enigszins te dempen.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder oude en dode takken en knip de overgebleven takken tot ongeveer 5-10 centimeter boven de grond af voor een goede vorm en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant, vermijd het blad om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water en voeg indien nodig meststoffen toe voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten zoals Rosa 'Kimono' moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor optimale groei. Voeg organisch materiaal toe en zorg voor een neutrale tot lichtzure pH-waarde in de bodem. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht krijgt.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Kimono' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Tijdens de winter kunnen tuinplanten zoals deze profiteren van winterbescherming, zoals mulch of een beschermende hoes. Zorg ervoor dat de plant goed ondersteund en beschermd is tegen sterke wind en vorst. Verwijder eventuele gevallen bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig snoeien om een gezonde en compacte groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar en verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten in het voorjaar en in de zomermaanden. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten voor een gezonde groei en bloei. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van mulch om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zo wordt de grond beschermd en blijft de plant gezond. Kies bij voorkeur organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers.

  Rozen gedijen het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot slechte groei en gele bladeren, terwijl een te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die niet beschikbaar zijn voor de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Tuinplanten zoals deze kunnen last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spint of rupsen. Dit kan worden bestreden door regelmatig de plant te controleren en indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plaag zich verspreidt naar andere planten.

 • Omschrijving

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Kimono' is een prachtige roos met enkele bloemen die in clusters groeien. De bloemen hebben een opvallende oranje kleur met een vleugje geel en een licht zoete geur. 'Kimono' bloeit gedurende het hele groeiseizoen en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 cm. Deze roos is ideaal voor gebruik in borders, perken en als snijbloem. Het is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud vereist.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.