Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Masquerade' is een prachtige struikroos met meerkleurige bloemen. De bloemen hebben een opvallende mix van roze en gele tinten, waardoor ze een feestelijke uitstraling hebben. Deze roos bloeit overvloedig gedurende het seizoen en verspreidt een heerlijke geur. De 'Masquerade' is een stevige en gezonde rozensoort die goed groeit en weinig onderhoud nodig heeft. Deze rozenstruik is ideaal voor in de tuin of in een border en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bloeiende sierplant die veel kleur geeft in de tuin tijdens de bloeiperiode. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen om een gezonde groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Als de temperaturen nog verder dalen, is het aan te raden om extra bescherming te bieden, zoals het bedekken met een winterhoes of stro. Het is belangrijk om de plant goed voor te bereiden op de winter om schade te minimaliseren.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Deze tuinplant heeft regelmatig water en zonlicht nodig en heeft af en toe wat bemesting nodig om goed te gedijen. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei worden belemmerd. Kies daarom een zonnige plek in de tuin voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is vaak voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Dit zorgt voor bestuiving en helpt de plant zich voort te planten. De plant wordt daarom vaak gezien als een aanwinst voor de tuin en het ecosysteem.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' trekt bijen en vlinders aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor kleur en variatie in de tuin, wat andere dieren zoals vogels en insecten aantrekt. Het is belangrijk om verschillende planten met bloemen te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele weken duren. Het is een mooie toevoeging aan een bloeiende tuin in de zomermaanden.

  De Tuinplanten groep waar deze plant onder valt kan over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. Zorg daarnaast voor voldoende voedingsstoffen in de grond.

  Nee, de bloemen en bladeren van de plant zijn niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in te nemen, aangezien het giftig kan zijn. De Rosa planten worden voornamelijk gebruikt voor decoratie in de tuin en binnenhuis.

  Ja, de Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend vermogen door hun bladeren en takken, maar dit is niet hun primaire functie. Andere methoden, zoals het plaatsen van geluidswerende materialen, zijn effectiever voor geluidsdemping in de tuin.

 • Snoei deze plant in maart voor het beste resultaat. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken. Knip de resterende takken terug tot ongeveer 20-30 cm boven de grond.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden.

  Potgrond die geschikt is voor bloeiende planten en struiken is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Gebruik bij het verpotten altijd verse potgrond.

  De bodemkwaliteit voor de plant moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen en een goede luchtigheid voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te nat.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' groeit het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Probeer direct zonlicht in de middag te vermijden en zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant. Mulch de grond in de winter om de wortels te beschermen tegen vorst.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld aarde of bladeren rond de stam aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint. Bescherm de plant tegen harde wind en houd de grond rond de stam vrij van onkruid om gezond te blijven.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken en verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals rozen hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomermaanden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Het kan ook helpen bij het beschermen van de wortels tegen vorst in de winter. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar, nadat de grond is opgewarmd.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goed doorlatende bodem om problemen met wortelrot te voorkomen.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten is door regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van insecten. Ongedierte zoals bladluizen en spintmijten kunnen worden bestreden met natuurlijke insecticiden of door het gebruik van roofdieren zoals lieveheersbeestjes. Ook het handmatig verwijderen van aangetaste bladeren en stelen kan helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Masquerade' is een prachtige struikroos met meerkleurige bloemen. De bloemen hebben een opvallende mix van roze en gele tinten, waardoor ze een feestelijke uitstraling hebben. Deze roos bloeit overvloedig gedurende het seizoen en verspreidt een heerlijke geur. De 'Masquerade' is een stevige en gezonde rozensoort die goed groeit en weinig onderhoud nodig heeft. Deze rozenstruik is ideaal voor in de tuin of in een border en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.