Rosa (Floribunda Grp) Sarabande

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Floribunda Grp) Sarabande is een prachtige rozenstruik met trossen van dubbele, tweekleurige bloemen in tinten van roze en geel. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige en langdurige bloei gedurende de zomermaanden. De bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur en zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De Sarabande is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de zon en in goed doorlatende grond. Deze rozenstruik is perfect voor borders, perkjes of als snijbloem voor boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) Sarabande is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter.

  De Rosa (Floribunda Grp) Sarabande is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Dit betekent dat de plant goed bestand is tegen milde tot gematigde vorst. Het is aan te raden om in strenge winters de plant extra te beschermen.

  De Rosa (Floribunda Grp) Sarabande is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zolang de plant voldoende water, zonlicht en voedingsstoffen krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Regelmatig snoeien en bemesten kan helpen om de plant gezond en bloeiend te houden.

  De Rosa (Floribunda Grp) Sarabande heeft ongeveer 50 cm tot 1 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. De bloei kan verminderen als de plant te weinig zonlicht krijgt. Het is aanbevolen om de plant minimaal 6 uur per dag in de zon te zetten voor optimale groei.

  De Rosa (Floribunda Grp) Sarabande heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen trekken deze insecten aan vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is dus een goede keuze voor het aantrekken van bestuivende insecten in de tuin.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Door bloemen en vruchten te produceren worden verschillende diersoorten aangetrokken die de diversiteit in de tuin verhogen. De plant draagt zo bij aan een gezonde en gevarieerde ecosystemen in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden. De bloemen verschijnen in grote trossen en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Zorg dus voor een plekje in de tuin waar de plant veel zonlicht kan opvangen.

  Nee, de bloemen en bladeren van de plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen. Het wordt daarom afgeraden om de plant te consumeren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. De Rosa (Floribunda Grp) Sarabande zal dus waarschijnlijk weinig tot geen geluid absorberen. Het is dan ook niet de meest geschikte optie als je op zoek bent naar een plant die geluidsdempend werkt.

 • Het snoeien van Tuinplanten zoals de Rosa (Floribunda Grp) Sarabande gebeurt best in het voorjaar of najaar. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de rest van de takken terug tot ongeveer 15-30 cm boven de grond. Zorg ervoor dat snoeigereedschap schoon en scherp is om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Geef geen water op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor Tuinplanten wordt aanbevolen om gebruik te maken van universele potgrond. Deze potgrond bevat alle voedingsstoffen die de plant nodig heeft voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is zodat overtollig water goed kan worden afgevoerd.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is en vermijd wateroverlast. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter kun je de plant beschermen door een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen. Daarnaast kun je de takken bij elkaar binden en bedekken met bijvoorbeeld jute. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat blijft in de winter, dit kan leiden tot rotting.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei. Tot slot is het belangrijk om dode bloemen en takken regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Rosa (Floribunda Grp) Sarabande hebben regelmatig bemesting nodig. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5 cm rondom de plant, maar laat een ruimte vrij rondom de stam om verstikking te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op luizen, trips en spint. Ook kan natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Daarnaast kunnen planten preventief behandeld worden met natuurlijke middelen zoals neemolie.

 • Omschrijving

  De Rosa (Floribunda Grp) Sarabande is een prachtige rozenstruik met trossen van dubbele, tweekleurige bloemen in tinten van roze en geel. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige en langdurige bloei gedurende de zomermaanden. De bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur en zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De Sarabande is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de zon en in goed doorlatende grond. Deze rozenstruik is perfect voor borders, perkjes of als snijbloem voor boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.