Rosa (Floribunda Grp) 'Poulwei'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Poulwei', ook bekend als de Floribunda roos, is een compacte en bossige struikroos met overvloedige bloei. De bloemen zijn middelgroot, dubbel en hebben een mooie witte kleur. De bloemblaadjes hebben een lichte geur en bloeien in grote trossen, waardoor de plant een spectaculair uiterlijk heeft. Deze roos bloeit gedurende het hele groeiseizoen en is ideaal voor borders of als solitaire plant in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden en gezonde rozenvariëteit die een vleugje elegantie en romantiek toevoegt aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn kleurrijke bloemen in de zomer. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien voor een gezonde groei.

  De Tuinplant "Rosa (Floribunda Grp) 'Poulwei'" is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus redelijk lage temperaturen verdragen tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant goed te bemesten. Ook is het goed om de plant regelmatig te snoeien om de bloei te stimuleren.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Poulwei' heeft een gemiddelde ruimte van ongeveer 50-60 centimeter nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Poulwei' groeit het best in de volle zon. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant minder goed presteren.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Poulwei' heeft normaal gesproken ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In drogere periodes kan vaker water gegeven worden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar in de bloemen. Het trekt deze insecten aan door hun aantrekkelijke geur en kleurrijke bloemen. Dit maakt het een goede keuze voor een tuin die ondersteuning biedt aan de biodiversiteit.

  Tuinplanten zoals Rosa dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ook zorgen ze voor schaduw en beschutting voor kleine dieren in de tuin. Daarnaast kunnen plantenresten dienen als voedselbron voor bodemorganismen.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden en de locatie waar hij groeit. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot maanden, afhankelijk van de verzorging van de plant. Gedurende de bloeiperiode zal de plant continue bloemen produceren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed groeien en bloeien in een zonnige, open plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warme temperaturen en droge periodes. De plant zal het beste gedijen in een goed doorlatende grond.

  Nee, de bloemen van de Rosa (Floribunda Grp) 'Poulwei' zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen bloemen of delen van de plant te consumeren die niet specifiek als eetbaar zijn gekweekt. Het is aan te raden om alleen planten te eten die als veilig zijn geclassificeerd voor consumptie.

  Helaas, de Rosa (Floribunda Grp) 'Poulwei' is niet geluidsdempend. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn prachtige bloemen en geur. het geurige aspect kan echter een kalmerend effect hebben op de geest.

 • Snoei na de bloei de uitgebloeide takken terug tot op een naar buiten gericht oog. Verwijder oude, dode takken en dun de struik uit om licht en lucht toe te laten. Snoei in het voorjaar de struik lichtjes bij om de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten zoals deze roos is het belangrijk om te zorgen voor vruchtbare, goed doorlatende potgrond. Een mix van compost, turf en zand kan een ideale groeiplaats bieden voor deze planten. Zorg er ook voor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor optimale groei en bloei. Vermijd natte en te zure grond, voeg compost toe voor extra voeding. De plant gedijt het beste in een zonnige standplaats.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken in de tuin. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Wikkel de stam in met jute of noppenfolie en bedek de wortels met bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant goed wordt afgedekt om vorstschade te voorkomen.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Poulwei' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig af om nieuwe bloei te stimuleren. Voeg in het voorjaar meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een goede groei en bloei. Bemest de planten vervolgens nogmaals halverwege het groeiseizoen om ze te ondersteunen bij de bloei. Gebruik bij voorkeur een meststof met een gebalanceerde verhouding van stikstof, fosfor en kalium.

  Het is raadzaam om de plant te voorzien van een mulchlaag om het vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Kies voor organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng de mulchlaag aan rond de basis van de plant, maar houdt de stam vrij.

  De plant verkiest een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk voor de groei en bloei van de plant dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed draineert. Eens in de zoveel tijd kan het nodig zijn om de bodem te testen en indien nodig aan te passen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten kunnen preventieve maatregelen worden genomen, zoals regelmatig inspecteren en schoonmaken van de plant. In geval van een plaag kunnen biologische of chemische bestrijdingsmiddelen worden ingezet, maar dit dient zorgvuldig te gebeuren om schade aan de plant en het milieu te voorkomen. Overleg met een specialist voor de beste aanpak bij ongedierte in de tuin.

 • Omschrijving

  Rosa 'Poulwei', ook bekend als de Floribunda roos, is een compacte en bossige struikroos met overvloedige bloei. De bloemen zijn middelgroot, dubbel en hebben een mooie witte kleur. De bloemblaadjes hebben een lichte geur en bloeien in grote trossen, waardoor de plant een spectaculair uiterlijk heeft. Deze roos bloeit gedurende het hele groeiseizoen en is ideaal voor borders of als solitaire plant in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden en gezonde rozenvariëteit die een vleugje elegantie en romantiek toevoegt aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.