Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Pink Maiden' is een prachtige rozenstruik met lichtroze bloemen die in clusters bloeien. Deze Floribunda roos heeft een overvloedige bloei en geeft een zoete geur af. De bloemen hebben een klassieke rozenvorm en bloeien gedurende het groeiseizoen. De 'Pink Maiden' is een sterke en gezonde variëteit die goed bestand is tegen ziektes en plagen. Deze roos is ideaal voor in borders, perken of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant goed beschermd wordt bij lagere temperaturen. Zorg voor een goede beschutting tijdens de koudere maanden.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant. Het vereist regelmatig water geven, bemesten en snoeien voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende zonlicht en goede drainage voor optimale bloei.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' heeft ongeveer 50-80 cm ruimte nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende lucht- en wortelruimte bij het planten in de tuin. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het kiezen van de plantlocatie.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Rosa 'Pink Maiden' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor een goede drainage.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het trekt deze nuttige bestuivers aan door de geur en kleur van de bloemen. Hierdoor zal de plant extra leven in de tuin brengen.

  Ja, rozen zijn waardevol voor biodiversiteit omdat ze nectar leveren voor bijen en andere insecten. Daarnaast kunnen rozen ook schuilplaatsen bieden voor kleine dieren in de tuin. Het is dus zeker een positieve bijdrage voor de biodiversiteit in je tuin.

  'Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' bloeit van juni tot en met oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.'

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die van veel zonlicht houdt en goed gedijt in zonnige locaties. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen.

  Nee, de Rosa Pink Maiden is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en de bloemen en vruchten zijn niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten en bloemen te eten die specifiek geteeld zijn voor consumptie.

  Ja, sommige planten kunnen geluid dempen door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en takken. Planten kunnen helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren. Het effect hangt echter af van het type plant en de omvang van de ruimte waarin deze groeit.

 • Het is aanbevolen om deze plant in het voorjaar te snoeien. Verwijder dode of zieke takken en dun de struik uit om de luchtcirculatie te bevorderen. Knip de takken tot ongeveer een derde van hun oorspronkelijke lengte.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om ziektes te voorkomen.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Voeg indien nodig extra meststoffen toe voor een optimale groei en bloei.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de groei en bloei van tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen en een licht zure pH-waarde. Verbeter de bodem eventueel met compost of organische meststoffen.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met stro, bladeren of speciale winterbeschermingsmaterialen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge winterperiodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Geef de plant jaarlijks voeding in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals rozen hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale rozenmest of organische meststoffen voor bloeiende planten. Bemest de plant in het voorjaar en herhaal dit gedurende het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de grond beschermt tegen uitdrogen en onkruidgroei. Het helpt ook om de temperatuur van de grond te reguleren en voedingsstoffen vast te houden. Het gebruik van mulch kan de algehele gezondheid en groei van de plant verbeteren.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van bodemverbeteraars of meststoffen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei en bloei van deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kun je gebruik maken van verschillende methoden zoals biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes, of natuurlijke vijanden zoals vogels en egels aantrekken. Ook regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen kan helpen om de plant gezond te houden. Zorg daarnaast voor een goede groeiplaats en voldoende ventilatie om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Pink Maiden' is een prachtige rozenstruik met lichtroze bloemen die in clusters bloeien. Deze Floribunda roos heeft een overvloedige bloei en geeft een zoete geur af. De bloemen hebben een klassieke rozenvorm en bloeien gedurende het groeiseizoen. De 'Pink Maiden' is een sterke en gezonde variëteit die goed bestand is tegen ziektes en plagen. Deze roos is ideaal voor in borders, perken of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.