Rosa (Floribunda Grp) Rumba

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Floribunda Grp) Rumba is een prachtige rozenstruik met grote, geurige bloemen in een dieprode kleur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en produceert bloemtrossen die de hele zomer bloeien. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. De Rosa Rumba heeft weinig onderhoud nodig en is goed winterhard. Het is een ideale plant voor in borders, bloembedden of potten op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) Rumba is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad zal ontwikkelen.

  De Rosa (Floribunda Grp) Rumba is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) Rumba is vrij eenvoudig in onderhoud en vereist geen speciale zorg. Zolang de plant voldoende zonlicht, water en voeding krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om af en toe de dode bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  De Rosa Rumba (Floribunda Grp) heeft ongeveer 60-80 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt door hem niet te dicht op andere planten te zetten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  De Rosa (Floribunda Grp) Rumba groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. In de volle schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en minder bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals de Rosa (Floribunda Grp) Rumba hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweken. Controleer regelmatig de bodem voordat je water geeft.

  Ja, de bloemen van de plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectar en kleurrijke uitstraling. Het kan dus zeker helpen om deze plant in de tuin te hebben als je vlinders en bijen wilt aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door het aantrekken van verschillende insecten en vogels. Door het planten van een divers assortiment aan planten, kan de biodiversiteit in de tuin worden vergroot. Het is belangrijk om planten te kiezen die geschikt zijn voor de lokale omgeving en aantrekkelijk zijn voor bestuivers.

  Deze tuinplant bloeit van juni tot en met oktober. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 4 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed zal groeien in de volle zon.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen, aangezien dit mogelijk schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in de buurt van eetbare gewassen te planten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is dus niet waarschijnlijk dat deze plant geluid dempt. Het is altijd raadzaam om specifiek na te gaan welke planten wel geluidsdempend zijn als dit een belangrijke factor voor je is.

 • De Rosa (Floribunda Grp) Rumba plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode takken en knip de overige takken terug tot ongeveer 15-20 cm boven de grond. Hierdoor zal de plant mooi blijven bloeien en gezond blijven.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant met de bladeren nat wordt om ziektes te voorkomen.

  Rosa (Floribunda Grp) Rumba heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en vermijd te natte grond. Gebruik een kwaliteitspotgrond voor bloeiende planten voor de beste resultaten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door een laag mulch aan te brengen rond de basis in de late herfst. Snoei de plant niet in het najaar om vorstschade te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind door hem op een beschutte plek te planten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en zie erop toe dat de grond goed gedraineerd is. Voeg regelmatig meststoffen toe om de bloei te bevorderen.

  Geef de plant in het voorjaar organische meststof. Gebruik voeding met hoog kaliumgehalte voor meer bloei. Bemest de plant niet te veel om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om rond de plant een laag mulch aan te brengen. Mulch zorgt ervoor dat de grond vochtig blijft en onkruidgroei wordt tegengegaan. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of boomschors.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de groei en bloei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals de Rosa (Floribunda Grp) Rumba, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen door regelmatig de planten te controleren op ongedierte en deze indien nodig te verwijderen. Tot slot kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine helpen om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Rosa (Floribunda Grp) Rumba is een prachtige rozenstruik met grote, geurige bloemen in een dieprode kleur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en produceert bloemtrossen die de hele zomer bloeien. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. De Rosa Rumba heeft weinig onderhoud nodig en is goed winterhard. Het is een ideale plant voor in borders, bloembedden of potten op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.