Rosa (Floribunda Grp) 'Ruth Leuwerik'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Floribunda Grp) 'Ruth Leuwerik' is een compact groeiende rozenstruik met talrijke bloemen in trossen. De bloemen hebben een prachtige zalmroze kleur en een lichte geur. Deze roos bloeit rijkelijk gedurende het seizoen en is een mooie aanwinst in de tuin. 'Ruth Leuwerik' is zeer geschikt voor borders, perken en als snijbloem. Deze roos vraagt een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) 'Ruth Leuwerik' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bloeiende struik die in de lente en zomer mooie bloemen produceert. Het is daarom een populaire keuze voor tuinen vanwege de kleurrijke toevoeging.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Het is geschikt voor in de tuin als vaste plant.

  Ja, deze plant is over het algemeen eenvoudig te onderhouden en vereist regelmatig water geven en snoeien. Het is belangrijk om de plant te voorzien van voldoende zonlicht en voedingsstoffen voor optimale groei. Het is ook raadzaam om de plant regelmatig te controleren op ziekten en plagen.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Ruth Leuwerik' heeft minstens een ruimte nodig van ongeveer 60-80 cm tussen andere planten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende plek heeft om zich uit te kunnen spreiden en genoeg licht en lucht te ontvangen. Houd rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de ruimte die nodig is.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Ruth Leuwerik' groeit het best in de volle zon. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig: ongeveer 2 tot 3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Pas het water geven aan op basis van de conditie van de plant en het weer.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals de Rosa 'Ruth Leuwerik' kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vlinders en andere insecten. Deze planten zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren in de tuin. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Rosa 'Ruth Leuwerik' bloeit van juni tot en met september en kan tot wel 4 maanden bloeien. Deze tuinplant staat bekend om zijn lange en uitbundige bloeiperiode.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Ruth Leuwerik' kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de bloemen en bessen van rozen zijn niet eetbaar voor mensen. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek zijn gekweekt voor consumptie. Het is niet veilig om planten uit de natuur of de tuin te consumeren als je niet zeker weet of ze eetbaar zijn.

  Nee, de Rosa (Floribunda Grp) 'Ruth Leuwerik' is niet bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bloeit met mooie rozen. Het heeft geen specifieke eigenschappen op het gebied van geluidsdemping.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit kan het beste in het voorjaar gebeuren, voordat de plant begint te groeien. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke hoogte.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen.

  De potgrond voor deze tuinplant moet goed doorlatend en voedingsrijk zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar de grond niet te laten uitdrogen. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor deze tuinplant. Zorg voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte of te schaduwrijke locaties.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld bladeren, mulch of een speciale plantenhoes te gebruiken. Dit kan helpen om de wortels en takken te beschermen tegen kou en vorstschade. Zorg ervoor dat de plant goed is voorbereid op de koude wintermaanden om de groei en bloei in het voorjaar te bevorderen.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Ruth Leuwerik' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant voldoende ruimte en zorg voor een goede drainage in de grond. Snoei de plant in het voorjaar om de bloei te stimuleren en verwijder dode of zieke takken.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om een evenwichtige meststof te gebruiken die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals Rosa 'Ruth Leuwerik' moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig de bladeren en bloemen controleren op eventueel aanwezig ongedierte. Indien nodig kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Voorkom overmatige watergift en zorg voor een goede luchtcirculatie om zo de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Ruth Leuwerik' is een compact groeiende rozenstruik met talrijke bloemen in trossen. De bloemen hebben een prachtige zalmroze kleur en een lichte geur. Deze roos bloeit rijkelijk gedurende het seizoen en is een mooie aanwinst in de tuin. 'Ruth Leuwerik' is zeer geschikt voor borders, perken en als snijbloem. Deze roos vraagt een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.