Rosa (Floribunda Grp) Schneewittchen

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Floribunda Group) Schneewittchen er en kompakt og busket stedsegrøn strårose med en overflod af blomster. Blomsterne er snehvide og har en let duft. Schneewittchen kan nå en højde på cirka 70-90 cm og blomstrer fra foråret til efteråret. Denne rose egner sig godt til bede, grænser og som krukkeplante på terrassen. Det er en vinterhårdfør og sund roseart, der kræver lidt vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Rosa (Floribunda Grp) Schneewittchen er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende plante, der mister sine blade om vinteren. Denne plante tilhører gruppen af havplanter.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. I strenge vintre kan det være nødvendigt at give planten ekstra beskyttelse mod kulden. Det anbefales at mulde planten godt og dække den med fx fiberdug.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og fjerne visne blomster for optimal vækst og blomstring. Udover det kræver planten ikke megen særlig pleje.

  Have nok plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for en planteafstand på ca. 60 til 80 cm mellem hver rose. Placer roserne i godt drænet jord på et solrigt sted.

  De Rosa (Floribunda Grp) Schneewittchen vokser bedst på et solrigt sted, men kan også trives i halvskygge. Til en optimal blomstring anbefales tilstrækkelig sollys. Planten kan dog også overleve og vokse i delvis skygge.

  Denne plante har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden mellem vanding er let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at kontrollere, om planten rent faktisk har brug for vand, før du giver vand.

  Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og de farverige blomster, der er en fødekilde for disse insekter. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at støtte biodiversiteten og fremme økosystemet. Det er en smuk og funktionel plante, der ikke kun tilføjer æstetisk værdi, men også hjælper med at støtte insekternes liv.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer blomster, der tiltrækker bier og andre bestøvere. På den måde bidrager den til bevarelsen af forskellige plantearter og dyrearter i haven. Det er vigtigt at plante forskellige typer planter for at fremme biodiversiteten.

  "Rosa (Floribunda Grp) Schneewittchen" blomstrer fra juni til september og har en lang blomstringsperiode. Blomsterne bliver på planten i cirka to uger, før de visner.

  Haveplanter, der trives godt i fuld sol, har normalt et dybt rotsystem, der hjælper dem med at modstå tørke. Det er vigtigt at give dem regelmæssigt vand i tørre perioder for at holde dem sunde. Det anbefales også at give planterne tilstrækkelige næringsstoffer og muld for at holde jorden fugtig.

  Nej, blomsterne fra Rosa (Floribunda Grp) Schneewittchen er ikke spiselige. Det er vigtigt ikke at indtage nogen dele af planten, da de kan være giftige. Denne plante er primært beregnet som prydblomst i haven.

  Ja, mange haveplanter har en vis lyddæmpende effekt på grund af bladene og eventuelt blomsterne, der absorberer og reflekterer lydbølger. Det er dog ikke plantens primære funktion. Det kan hjælpe med at blødgøre lyd i omgivelserne, men effekten vil være begrænset.

 • Om foråret, efter den sidste frost, kan grenene på planten beskæres til omkring 20-30 cm over jorden. Fjern eventuelle døde eller beskadigede grene. Ved at beskære regelmæssigt bevarer planten en sund og kompakt vækstform.

  Denne plante har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men undgå at rødderne bliver for våde. Giv vand ved plantens base og undgå at fugte bladene for at forebygge sygdomme.

  Rosen (Floribunda Grp) Schneewittchen trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at potten har tilstrækkelige drænhuller for at undgå rodvækst. Brug helst organisk pottemuld for en sund vækst af planten.

  Haveplanter trives bedst i en godt drænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer. En jord med en god struktur og pH-værdi er afgørende for en sund vækst og blomstring af planten. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodødem.

  De Rosa (Floribunda Grp) Schneewittchen trives bedst på en solrig placering med godt drænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind og frost. Denne haveplante har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod frostskader ved f.eks. at anvende muld eller blade rundt om basen. Du kan også placere en speciel plantehætte eller jutedug over planten for at beskytte den mod kolde temperaturer. Sørg desuden for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frostsæsonen begynder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er klogt at gøde planten om foråret og regelmæssigt beskære den for at fremme form og blomstring. Sørg for tilstrækkeligt sollys og beskyt planten mod hård frost.

  Haveplanter som disse har gavn af regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning med tilstrækkelige næringsstoffer for en sund vækst og blomstring. Overgødskning kan forårsage skade, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

  Mulching er en god måde at holde fugt i jorden, undertrykke ukrudt og beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Brug organisk materiale som blade, halm eller kompost som mulch for at holde haveplanterne sunde. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt, og at stammen af planten ikke er dækket for at undgå skimmeldannelse.

  Jordens surhedsgrad, hvor planten vokser, bør være let sur til neutral. Det er vigtigt, at pH-værdien ligger mellem 6,0 og 7,0. Sur jord kan føre til problemer med plantens vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr hos haveplanter kan naturlige midler som hvidløgsspray eller neemolie bruges. Derudover kan rov\-mider bruges mod spindemider og mariehøns mod bladlus. Sørg desuden for god hygiejne og sunde vækstbetingelser for at reducere risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  De Rosa (Floribunda Group) Schneewittchen er en kompakt og busket stedsegrøn strårose med en overflod af blomster. Blomsterne er snehvide og har en let duft. Schneewittchen kan nå en højde på cirka 70-90 cm og blomstrer fra foråret til efteråret. Denne rose egner sig godt til bede, grænser og som krukkeplante på terrassen. Det er en vinterhårdfør og sund roseart, der kræver lidt vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.