Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Rosa 'Tom Tom' is een compacte en stevige Floribunda roos met prachtige trossen van enkele, geurige bloemen. De bloemknoppen zijn rood en openen zich tot feloranje bloemen die lang bloeien. De plant heeft donkergroen blad en een goede weerstand tegen ziekten. Ideaal voor in borders, potten of als lage haag. Een aanwinst voor elke tuin door de opvallende kleur en langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in de lente weer tot bloei. Deze plant valt onder de categorie Tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Planten in een beschutte standplaats kunnen beter bestand zijn tegen koude temperaturen.

  De plant Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig snoeien en bemesten bevordert de groei en bloei. Zorg ook voor voldoende water en zonlicht voor een gezonde plant.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' heeft ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, zo'n 50-70cm breed en 60-80cm hoog. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en obstakels om de groei niet te belemmeren. De plant kan het beste geplant worden op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Pas de frequentie aan op basis van het weer en de bodemvochtigheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de geur van de bloemen. Het is een perfecte keuze voor een tuin vol biodiversiteit.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' is een tuinplant die bijdraagt aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen en vlinders met zijn bloemen. Het zorgt voor voedsel en habitat voor verschillende insectensoorten. Het helpt dus mee aan het creëren van een gezonde en diverse tuinomgeving.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' bloeit in de maanden juni tot en met oktober. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de bloemen van de Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten of bloemen uit de tuin te consumeren tenzij specifiek aangegeven als eetbaar. Het is veiliger om planten als decoratie te gebruiken.

  Over het algemeen hebben planten niet een significant geluidsdempend effect. Planten kunnen wel helpen bij het absorberen van geluidsgolven, maar zijn geen effectieve geluidsisolatoren. Tuinplanten kunnen wel bijdragen aan een rustige en ontspannen omgeving.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de stelen terug tot ongeveer 5-10 cm van de basis. Het kan ook nuttig zijn om oudere takken van de plant te verwijderen om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelziektes te voorkomen.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of te verrijken met meststoffen voor een optimale groei en bloei.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor een optimale groei van deze plant. Zorg voor voldoende vocht en voeding in de bodem, bijvoorbeeld door regelmatig compost toe te voegen. Vermijd te natte of te zure grond voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Ook kan een jute zak of speciale winterbescherming worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de grond bevriest.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' heeft regelmatig water nodig en moet goed worden bemest. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode bloemen regelmatig voor een langere bloeiperiode. Plant de Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' in goed doorlatende grond op een zonnige locatie.

  Bemest de Tuinplanten zoals rozen regelmatig tijdens het groeiseizoen met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger gehalte aan fosfor voor een overvloedige bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Het is belangrijk om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Dit zal helpen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulchen bevordert ook de groei en gezondheid van de plant.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Tom Tom' geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of zure meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen preventieve maatregelen worden genomen zoals regelmatig controleren op insecten en schimmels. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofdieren worden ingezet. Chemische bestrijdingsmiddelen worden afgeraden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor het ecosysteem in de tuin.

 • Omschrijving

  'Rosa 'Tom Tom' is een compacte en stevige Floribunda roos met prachtige trossen van enkele, geurige bloemen. De bloemknoppen zijn rood en openen zich tot feloranje bloemen die lang bloeien. De plant heeft donkergroen blad en een goede weerstand tegen ziekten. Ideaal voor in borders, potten of als lage haag. Een aanwinst voor elke tuin door de opvallende kleur en langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.