Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' is een rijkbloeiende rozenstruik met prachtige trossen gevulde bloemen. Deze variëteit heeft een zachte roze kleur en een subtiele geur. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. 'Windekind' is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Deze roos is ideaal voor in borders, perkjes of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend. Het blad zal in de herfst verkleuren en uiteindelijk afvallen. Het is een tuinplant die regelmatig gesnoeid moet worden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Met de juiste bescherming kan de plant de winter goed doorstaan.

  Ja, Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en snoeien. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om genoeg afstand van andere planten te houden voor een optimale ontwikkeling. Zorg ook voor voldoende zonlicht en goede drainage in de grond.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomer kan vaker water geven nodig zijn dan in de winter.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend. De bloemen trekken vlinders en bijen aan door hun nectar en geur. Hierdoor kan de plant bijdragen aan de bestuiving in uw tuin.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' trekt bijen en vlinders aan en biedt schuilplaatsen voor kleine dieren. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot oktober en de bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloemen verschijnen in trossen op lange stelen en geven de tuin een kleurrijke uitstraling gedurende de zomer en herfst.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Houd de grond goed vochtig maar niet drassig.

  Nee, de bloemen en het blad van de Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het wordt aanbevolen om deze plant alleen te gebruiken voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, veel planten hebben het vermogen om geluid te dempen door middel van bladeren en stengels die geluidstrillingen absorberen. Over het algemeen hebben planten met grote bladeren en dichte vegetatie een beter dempend effect. Het is mogelijk dat deze plant ook enige geluidsdempende eigenschappen heeft.

 • Snoei deze plant in het voorjaar om dode, zwakke of zieke takken te verwijderen en de vorm van de struik te behouden. Verwijder ook bloeiende takken om de bloei te stimuleren en licht en lucht toe te laten. Knip de takken schuin af, net boven een naar buiten gericht oog.

  Water geven aan de Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' moet regelmatig gebeuren, zeker tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelziekten te voorkomen.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kies voor een speciale potgrond voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 6,5. Voeg eventueel organische meststoffen toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor een goede winterbescherming, kan het helpen om de planten af te dekken met een laag organisch materiaal, zoals stro of bladeren. Daarnaast kunnen kwetsbare planten tegen vorst beschermd worden met speciale winterhoezen of een vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  Deze plant houdt van een standplaats in de volle zon en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water en bemesting tijdens het groeiseizoen voor een bloeiende en gezonde plant. Snoei in het voorjaar om de vorm en de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een organische meststof. Gebruik een speciale rozenmest om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Verdeel de mest gelijkmatig rond de plant en hark het lichtjes in de grond.

  Het is aan te raden om Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' te mulchen met organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan worden aangebracht rond de basis van de plant, maar moet niet tegen de stam worden opgehoopt om rotting te voorkomen. Het helpt ook bij het behouden van voedingsstoffen in de bodem en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen.

  De Tuinplantenprefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, spint en andere schadelijke insecten. Biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten en lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte op een milieuvriendelijke manier. Het is ook belangrijk om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groei, zodat deze beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  'Rosa (Floribunda Grp) 'Windekind' is een rijkbloeiende rozenstruik met prachtige trossen gevulde bloemen. Deze variëteit heeft een zachte roze kleur en een subtiele geur. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. 'Windekind' is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Deze roos is ideaal voor in borders, perkjes of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.