Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Triumph'

Rosa (Polyantha Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De 'Orange Triumph' is een compacte struikroos met talloze kleine, enkele bloemen die een opvallende oranje kleur hebben. Deze roos behoort tot de Polyantha groep, wat betekent dat ze in grote aantallen bloemen produceert. De bloemen hebben een licht zoete geur en bloeien gedurende het hele groeiseizoen. De plant is vrij winterhard en kan goed gedijen in zowel borders als in potten op het terras. Regelmatig snoeien helpt om de bloei te stimuleren en de struik in vorm te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa 'Orange Triumph' is geen groenblijvende plant en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de lente en de zomer.

  De Rosa Polyantha Grp 'Orange Triumph' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Planten in pot zijn gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft maar weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten. Snoei de plant ook regelmatig om de groei te bevorderen.

  De Tuinplant Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Triumph' heeft ongeveer 50 tot 60 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de takken zich goed kunnen verspreiden. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht bij staan om concurrentie te voorkomen.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Triumph' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Triumph' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten opdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers. Het aanplanten van deze plant kan de biodiversiteit in de tuin verhogen.

  Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Triumph' trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin. Zorg voor een divers beplantingsplan om de biodiversiteit verder te stimuleren.

  De plant bloeit van mei tot en met oktober en de bloei duurt ongeveer 6 maanden. De bloemen hebben een oranje kleur en zijn zeer decoratief in de tuin. Het is een sterke en langbloeiende tuinplant.

  Ja, de plant 'Orange Triumph' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme en zonnige dagen.

  Nee, de bloemen van de Rosa 'Orange Triumph' zijn niet eetbaar. Het betreft een decoratieve tuinplant en dient niet geconsumeerd te worden. Het is belangrijk om te weten welke planten eetbaar zijn voordat je ze consumeert.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege zijn bladeren en takken. Echter is dit effect minimaal vergeleken met specifieke geluidswerende planten. Over het algemeen zal deze plant niet significant bijdragen aan geluidsdemping in een tuin.

 • De Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Triumph' kan het beste worden gesnoeid in het voorjaar na de laatste vorst. Verwijder dode takken en knip de overige takken terug tot net boven een naar buiten gericht oog. Snoei ook afgezwakte takken om de groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten en zorg ervoor dat de pot regelmatig wordt gedraineerd. Vermijd zware en vochtige grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Triumph' gedijt het best in goed doorlatende en voedzame grond. Het is belangrijk dat de bodem van goede kwaliteit is om de plant gezond en bloeiend te houden. Zorg voor een pH-waarde tussen 6.0 en 6.5 voor optimale groeiomstandigheden.

  Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Triumph' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen te veel wind en kies een plek met goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen speciale winterbescherming nodig, tenzij ze in een zeer koud klimaat worden gekweekt. In dat geval is mulchen rond de basis van de plant en bescherming met een winterhoes of -doek aan te raden. Het is ook belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorst begint.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Triumph' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de plant in het voorjaar te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Water de plant regelmatig, vooral tijdens warme periodes.

  Voor tuinplanten in het algemeen is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof toe te voegen. Meststoffen speciaal voor rozen kunnen ook gebruikt worden om de groei en bloei te stimuleren. Let op dat je de juiste dosering gebruikt volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor deze plantensoort, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors voor de beste resultaten. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stam aan te leggen om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor optimale groei en bloei. Controleer regelmatig de zuurgraad van de bodem en pas indien nodig de pH-waarde aan met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je het best regelmatig inspecteren op luizen, spintmijten en andere plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ingezet worden als biologische bestrijding. Verwijder aangetaste delen van de plant en gebruik indien nodig een milieuvriendelijke bestrijdingsmiddel.

 • Omschrijving

  De 'Orange Triumph' is een compacte struikroos met talloze kleine, enkele bloemen die een opvallende oranje kleur hebben. Deze roos behoort tot de Polyantha groep, wat betekent dat ze in grote aantallen bloemen produceert. De bloemen hebben een licht zoete geur en bloeien gedurende het hele groeiseizoen. De plant is vrij winterhard en kan goed gedijen in zowel borders als in potten op het terras. Regelmatig snoeien helpt om de bloei te stimuleren en de struik in vorm te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.