Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster'

Rosa (Polyantha Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster' is een compacte rozenstruik met talrijke kleine, enkele, geurende bloemen. De bloemblaadjes zijn roze van kleur en verschijnen in grote trossen gedurende de zomermaanden. Deze roos staat bekend om zijn overvloedige bloei en sterke groei. 'Dick Koster' heeft een goede weerstand tegen ziekten en vraagt weinig onderhoud. Deze roos is ideaal voor in borders, perken of als lage haag in de tuin.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het betreft een tuinplant die zich kenmerkt door zijn bloemen.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Zorg er wel voor dat de plant voldoende beschermd is bij strenge vorst.

  Ja, de Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale vereisten. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht en voedingsstoffen. Snoeien kan helpen om de plant gezond en mooi te houden.

  De plant heeft ongeveer 60 cm tot 80 cm ruimte nodig voor optimale groei. Het is belangrijk om voldoende luchtcirculatie rondom de plant te behouden. Zorg ook voor voldoende ruimte voor de wortels om zich te ontwikkelen.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in drogere periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet constant in een laag water staat.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin omdat het bijdraagt aan de biodiversiteit en bestuiving. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin om vlinders en bijen aan te trekken.

  'Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster'' is een tuinplant die bloemen produceert die bijen en andere bestuivers aantrekken. Hierdoor kan de plant bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten aan te planten voor een optimaal biodiversiteitseffect.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster' bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloei kan ongeveer 4-6 weken duren.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster' kan goed tegen volle zon en zal daar goed gedijen. Zorg wel voor voldoende water en bescherming bij extreme hitte. Deze tuinplant kan dus prima in de volle zon geplaatst worden.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor zijn bloemen wordt gekweekt. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen.

  Helaas, de plant Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster' is niet geluidsdempend. Tuinplanten bieden over het algemeen geen geluidsisolatie.

 • Het is het beste om de plant na de bloei licht te snoeien om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de stelen terug tot een naar buiten gericht oog. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar wel regelmatig water krijgt. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn. Het is belangrijk dat de grond voldoende vocht vasthoudt en niet te zanderig is. Een pH-waarde van rond de 6,5 tot 7 is ideaal voor de meeste Tuinplanten.

  De Tuinplant Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster' gedijt het beste op een zonnige standplaats. De plant kan ook groeien in halfschaduw, maar zal minder bloemen produceren. De grond moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen.

  Voor winterbescherming is het verstandig om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren en om de struik bij strenge vorst in te pakken met vliesdoek. Op deze manier worden de wortels beschermd tegen bevriezing en zal de plant beter de winter overleven. Het is ook aan te raden om de plant in het voorjaar te inspecteren op eventuele vorstschade en deze weg te snoeien.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een goede bloei. Snoei dode en zieke takken in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een goede bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een meststof speciaal voor rozen of algemene tuinplanten voor een evenwichtige voeding. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale resultaten.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig voor een optimale groei van de plant. Bij een te lage zuurgraad kan het toevoegen van kalk helpen om de pH-waarde te verhogen.

  Om ongedierte te bestrijden op deze plant, kan je overwegen om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes in te zetten. Daarnaast kan je ook gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht om schimmels te voorkomen.

 • Omschrijving

  'Rosa (Polyantha Grp) 'Dick Koster' is een compacte rozenstruik met talrijke kleine, enkele, geurende bloemen. De bloemblaadjes zijn roze van kleur en verschijnen in grote trossen gedurende de zomermaanden. Deze roos staat bekend om zijn overvloedige bloei en sterke groei. 'Dick Koster' heeft een goede weerstand tegen ziekten en vraagt weinig onderhoud. Deze roos is ideaal voor in borders, perken of als lage haag in de tuin.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.