Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag

Rosa (Polyantha Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag er en kompakt og sund rosenbusk med små, enkle blomster i en blød lyserød farve. Denne rose blomstrer rigeligt i løbet af vækstsæsonen og spreder en subtil og behagelig duft. Planten er velegnet både i bedet og i en potte på terrassen. Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag kræver minimal vedligeholdelse og er hårdfør. Et smukt og charmerende tilføjelse til enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der taber sine blade om vinteren og får nye blade om foråret.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse om vinteren ved meget hård frost. Haveplanter kan have forskellige grader af vinterhårdførhed.

  De Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag er en let at vedligeholde haveplante. Det kræver regelmæssig vanding og beskæring for at forblive sundt. Sørg for tilstrækkeligt sollys og næringsstoffer for optimal vækst.

  "Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag" har brug for ca. 60-70 cm plads til at vokse og udvikle sig ordentligt. Når du planter den, skal du sørge for tilstrækkelig afstand til andre planter og forhindringer. Sørg for en solrig placering i haven med veldrænet jord.

  De Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag vokser bedst i fuld sol, men kan også tåle delvis skygge. Det er dog vigtigt, at planten får mindst 4-6 timers sollys om dagen. For meget skygge kan påvirke plantens blomstring og vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig, men undgå at lade rødderne stå i våd jord for længe for at undgå rodælt. Vand planten cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejret.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og nektarholdige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi roser tiltrækker mange insekter, såsom bier og sommerfugle, der hjælper med bestøvning. Derudover giver bladene og blomsterne ly og redepladser til forskellige dyr i haven. Det er en smuk tilføjelse til en biodivers have.

  Denne Polyantha rose blomstrer i månederne juni til september. Blomstringsperioden kan vare op til 6 uger.

  Ja, denne haveplante kan modstå fuld sol og trives bedst på en solrig placering i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst og blomstring. Regelmæssig vanding er vigtig, især i varme sommerdage.

  Nej, blomsterblade og andre dele af planten er ikke spiselige og kan endda være giftige at spise. Det anbefales ikke at spise denne plante. Den er beregnet som en dekorativ haveplante.

  Ja, Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag er lyddæmpende. Planter generelt har en begrænset evne til at absorbere og dæmpe lyd. At placere flere planter i haven kan have en positiv effekt på at reducere omgivelsesstøj.

 • Denne plante skal beskæres tidligt om foråret, cirka 10-15 cm over jorden, for at fremme sund vækst. Fjern også døde eller beskadigede grene, og tynd ud i planten om nødvendigt for bedre luftcirkulation og blomstring. Brug skarpt og rent beskæringsværktøj for at undgå infektioner.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke vandfyldt. Giv planten helst vand ved roden og undgå at bladene bliver våde for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante trives bedst i god drænet pottemuld og har brug for regelmæssig vanding. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. Brug eventuelt gødning specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring.

  Haveplanter trives bedst i en veldrænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. Tilsætning af kompost kan forbedre jordkvaliteten og holde planten sund.

  De Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag trives bedst på en solrig placering, hvor den modtager mindst 6 timers sollys om dagen. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og kan ånde frit. Jordbunden skal være veldrænet for at undgå rodhæmning.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod streng frost om vinteren. Dette kan gøres ved at dække jorden omkring planten med muld eller blade. Det er også en god idé at indpakke planten i en speciel vinterhue.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især om sommeren når det er varmt. Beskær planten regelmæssigt for at bevare formen og blomstringen. Giv planten lejlighedsvis gødning for en sund vækst og blomstring.

  Have brug for regelmæssig gødning til planter som denne rose for at vokse og blomstre sundt. Brug en speciel rosemad om foråret og gentag dette i løbet af vækstsæsonen. Nogle haveejere foretrækker at bruge organiske gødninger til en mere naturlig ernæring.

  Mulch er gavnligt for havplanter, fordi det regulerer jordtemperaturen, fastholder vand og hæmmer ukrudtsvækst. Det hjælper også med at beskytte planterne mod frost og udtørring. Det kan påføres om foråret og efteråret for optimale resultater.

  Have Gruppen af Haveplanter generelt en præference for neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7,5. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den, så planterne kan vokse og blomstre optimalt.

  For at bekæmpe skadedyr på havplanter kan du bruge naturlige fjender som marihøns eller snyltehveps. Du kan også foretage forebyggende foranstaltninger ved regelmæssigt at inspicere planterne for tegn på skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. Derudover kan du også bruge naturlige, biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin.

 • Beskrivelse

  Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag er en kompakt og sund rosenbusk med små, enkle blomster i en blød lyserød farve. Denne rose blomstrer rigeligt i løbet af vækstsæsonen og spreder en subtil og behagelig duft. Planten er velegnet både i bedet og i en potte på terrassen. Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag kræver minimal vedligeholdelse og er hårdfør. Et smukt og charmerende tilføjelse til enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.