Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Morsdag'

Rosa (Polyantha Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Orange Morsdag' is een struikroos uit de Polyantha Groep met prachtige oranje bloemen. Deze roos staat bekend om zijn overvloedige bloei en compacte groeiwijze. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vlinders aan. Ideaal voor in borders, perken of als haag.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Morsdag' is niet groenblijvend en verliest in de winter zijn bladeren. Het is een tuinplant die bloeit in de lente en zomer.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Morsdag' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld mulch of vliesdoek. Over het algemeen kan de plant goed overwinteren in ons klimaat.

  De Polyantha roos staat bekend als een sterke en robuuste plant die weinig onderhoud nodig heeft. Regelmatig water geven en bemesten in het groeiseizoen is voldoende om deze plant gezond te houden. Snoeien kan jaarlijks in het voorjaar worden uitgevoerd om de plant in vorm te houden.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Morsdag' heeft ongeveer 50 tot 60 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en plant deze niet te dicht op andere planten. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de juiste ruimte.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Morsdag' groeit het best in de volle zon. In de schaduw zal de bloei minder uitbundig zijn en kan de plant minder goed groeien. Het wordt daarom aangeraden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Morsdag' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en de kleur van de bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Morsdag' is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. De plant kan ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Door bij te dragen aan de biodiversiteit, draagt deze plant bij aan een gezonde en evenwichtige tuin.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met oktober. De bloeiperiode kan duren tot wel vier maanden.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Morsdag' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de plant Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Morsdag' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen en geurige geur. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, planten hebben de natuurlijke eigenschap om geluid te absorberen en kunnen helpen bij het reduceren van geluidsoverlast in de omgeving. Echter is het effect van een enkele plant op geluidsdemping beperkt. Het plaatsen van meerdere planten kan een groter effect hebben.

 • De plant moet jaarlijks worden gesnoeid in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit om lucht en licht door te laten. Knip takken schuin af boven een naar buiten gericht oog.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Water geven bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft vruchtbare, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar ook niet te nat wordt. Gebruik een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen.

  Goede bodemkwaliteit is essentieel voor de gezondheid en bloei van deze plant. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats waar het minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Deze plant kan zowel in de volle grond als in een pot groeien.

  Voor de winter is het aan te raden om de plant te beschermen door mulch of stro rond de basis aan te brengen. Ook kan een beschermende doek of folie over de plant worden geplaatst om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat de winter ingaat om rotten te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond altijd licht vochtig. Om de bloei te bevorderen, is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven, zoals compost of koemest. Daarnaast kan vanaf het voorjaar tot de zomer kunstmest worden gegeven om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en dat de plant voldoende water krijgt.

  Mulch is een laag organisch materiaal die je aanbrengt rondom de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant gezond te houden. Kies voor een mulchsoort die goed past bij de behoeften van de plant en de omstandigheden in je tuin.

  De bodem voor tuinplanten zoals Rosa (Polyantha Grp) 'Orange Morsdag' moet een licht zure tot neutrale pH hebben. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze planten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofdieren of nematoden. Regelmatig inspecteren op plagen en deze handmatig verwijderen kan ook helpen de plant te beschermen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de planten te dicht op elkaar staan om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Orange Morsdag' is een struikroos uit de Polyantha Groep met prachtige oranje bloemen. Deze roos staat bekend om zijn overvloedige bloei en compacte groeiwijze. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vlinders aan. Ideaal voor in borders, perken of als haag.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.