Rosa (Miniature Grp) 'Cinderella'

Rosa (Miniature Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Rosa (Miniature Grp) 'Cinderella' er en miniatyrrosenbusk med små, smukke blomster, der blomstrer i klynger. Blomsterbladene er bløde lyserøde og har en let duft. Denne rose har en kompakt vækstform og er perfekt til en potte på terrassen eller som en grænseplante i haven. 'Cinderella' blomstrer i løbet af vækstsæsonen og giver et romantisk udseende til enhver have. Denne rose kræver regelmæssig vanding og afskæring af visne blomster for at fremme blomstringen.'

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn, men taber sine blade om vinteren. Det er en prydplante, der producerer smukke blomster om foråret og sommeren. Det er vigtigt at passe godt på planten for at fremme blomstringen.

  Planten er vinterhårdfør op til cirka -15 grader celsius. Det anbefales at beskytte planten godt i strenge vintre, f.eks. ved at dække den til med halm eller blade. Om foråret vil planten igen skyde og vokse.

  Denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver minimal pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys, regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning. Beskær døde grene og blomster regelmæssigt for at holde planten sund.

  Planten har brug for cirka 60 centimeter plads for at vokse ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Plant rosen i veldrænet og frugtbar jord.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. For meget skygge kan hæmme vækst og blomstring. Det anbefales derfor at plante planten et solrigt sted for optimale vækstresultater.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, ca. 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at kontrollere planten godt for udtørring, især på varme dage.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle. Det er vigtigt for biodiversiteten at have planter, der tiltrækker bestøvere.

  Rosa (Miniature Grp) 'Cinderella' er en blomst, der tiltrækker bier og andre bestøvere, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Planten giver også ly og mad til små insekter og fugle. Ved at plante denne blomst bidrager du til mangfoldigheden af planter og dyr i dit nærområde.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne juni til september, afhængigt af de specifikke vækstbetingelser. Blomstringsperioden kan vare i flere uger til flere måneder, afhængigt af vejrforhold og pleje.

  Denne plante trives godt i fuld sol og vil trives godt her. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand på varme dage for at undgå udtørring. Sørg for en veldrænet jord for optimal vækst og blomstring.

  Nej, rosen 'Cinderella' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der blomstrer med smukke lyserøde blomster. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, plantens blade og grene kan absorbere lyd og dermed bidrage en lille smule til at dæmpe støj. Effekten er dog minimal sammenlignet med specifikke lyddæmpende planter og materialer. Generelt set er planter i haven primært dekorative og kan skabe en beroligende og afslappende stemning.

 • Planten skal beskæres årligt for at bevare formen og sundheden. Beskær om foråret døde, beskadigede og krydsende grene. Fjern også gamle blomsterknopper for at fremme blomstringen.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at give planten vand ved roden, uden at gøre bladene våde.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Giv planten regelmæssigt næring for en sund vækst og blomstring.

  Jordkvaliteten for Rosa 'Cinderella' skal være godt drænende og helst neutral til let sur. Undgå for fugtig jord og sørg for tilstrækkelig næring og humus for at få planten til at vokse sundt. Denne haveplante trives bedst i frugtbar jord med en god struktur.

  Planten kræver en solrig placering og foretrækker en veldrænet jord. Det er vigtigt at beskytte planten mod stærk vind og frost. Denne plante trives godt i bede, små bede og store blomsterpotter.

  Haveplanter har ofte brug for beskyttelse mod frost om vinteren for at forblive sunde. Dette kan gøres ved at dække planten til med halm, blade eller en særlig vinterhætte. Det er også vigtigt at give planten rigeligt med vand inden vinteren, så den er stærk, når den kolde periode begynder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Regelmæssig beskæring fremmer plantens blomstring og vækst. Det er vigtigt at give planten regelmæssig tilførsel af næringsstoffer for at opnå en sund vækst.

  Haveplanter som disse har gavn af gødning med organiske gødninger om foråret. Brug f.eks. kompost eller ko-møgspiller. Overgødskning kan føre til en for høj næringsstof-tilstand og skade på planten.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde på fugt og forhindre ukrudtsvækst. Muld kan bestå af materialer såsom barkflis, træflis eller kompost. Sørg for, at muldlaget ikke placeres direkte mod plantens stamme.

  Denne plante trives bedst i neutrale til let sure jordarter med en pH-værdi på cirka 6 til 7. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. For sure eller for basiske jordarter kan hæmme plantens vækst.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan der træffes forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig kontrol af bladlus og spindemider. Derudover kan naturlige fjender som marihøns bruges til at bekæmpe skadedyr. Hvis nødvendigt kan biologiske bekæmpelsesmidler også anvendes til at holde skadedyr under kontrol.

 • Beskrivelse

  'Rosa (Miniature Grp) 'Cinderella' er en miniatyrrosenbusk med små, smukke blomster, der blomstrer i klynger. Blomsterbladene er bløde lyserøde og har en let duft. Denne rose har en kompakt vækstform og er perfekt til en potte på terrassen eller som en grænseplante i haven. 'Cinderella' blomstrer i løbet af vækstsæsonen og giver et romantisk udseende til enhver have. Denne rose kræver regelmæssig vanding og afskæring af visne blomster for at fremme blomstringen.'

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.