Rosa (Miniature Grp) 'Little Buckaroo'

Rosa (Miniature Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Miniature Grp) 'Little Buckaroo' is een kleine rozenstruik met compacte groei en glanzend groen blad. De bloemen van deze roos zijn klein en worden gekenmerkt door een dieprode kleur met witte strepen en een lichte geur. 'Little Buckaroo' bloeit gedurende het groeiseizoen en is zeer geschikt voor gebruik in borders, rotstuinen of als potplant. Deze roos heeft weinig onderhoud nodig en is goed bestand tegen ziekten. Het is een charmante toevoeging aan elke tuin en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa (Miniature Grp) 'Little Buckaroo' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die seizoensgebonden veranderingen doormaakt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Zo kan de plant goed overleven in de winterperiode.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist slechts basisverzorging en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en bescherm hem tegen extreme temperaturen.

  De Rosa (Miniature Grp) 'Little Buckaroo' heeft minstens een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 45 centimeter in diameter om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en gezond te kunnen ontwikkelen. Plant de Rosa (Miniature Grp) 'Little Buckaroo' op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon. Sommige planten kunnen echter ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is belangrijk om te controleren of de specifieke plant geschikt is voor schaduwrijke groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinderlokkend en trekt bijen aan met zijn bloemen. Het is een goede keuze voor in de tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, rozen zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze bloemen hebben die bestuivers zoals bijen en vlinders aantrekken. Bovendien kunnen rozen dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor het bevorderen van de diversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme en droge periodes. In de zon zal de plant goed groeien en bloeien.

  Nee, Rosa (Miniature Grp) 'Little Buckaroo' is niet eetbaar. Het is een tuinplant en niet veilig voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te eten.

  Ja, de meeste planten hebben een beperkte geluidsdempende werking door het absorberen van geluidsgolven. Echter, dit is meestal minimaal en hangt af van factoren zoals de dichtheid van bladeren en de afstand tot de bron van het geluid. Over het algemeen worden planten niet gebruikt als middel voor geluidsdemping.

 • Om de plant in goede conditie te houden is het aan te raden om jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste in het voorjaar gebeuren, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en snoei de overige takken lichtjes om de vorm te behouden.

  De Rosa (Miniature Grp) 'Little Buckaroo' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De Tuinplant Rosa heeft goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een voedzame potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar ook goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur en voeding te verbeteren.

  Zet deze plant op een zonnige plek in de tuin. Het liefst staat deze plant beschut tegen harde wind. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch aan de voet van de plant te leggen. Ook kun je de plant inpakken met vliesdoek of jute. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Snoeien kan in het voorjaar worden uitgevoerd om de vorm en groei van de plant te behouden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te garanderen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger kaliumgehalte voor een betere bloei. Bemest de plant in het voorjaar en zomer volgens de aanbevelingen op de verpakking.

  Mulch is een belangrijke toevoeging voor tuinplanten, het helpt de grond vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de planten te beschermen tegen koude temperaturen. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, stro, houtsnippers of compost. Het wordt aangebracht rond de planten, maar niet tegen de stam om wortelrot te voorkomen.

  De bodem voor de Rosa (Miniature Grp) 'Little Buckaroo' moet een licht zure tot neutrale pH hebben. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en geen water vasthoudt. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spint en rozenkevers. Bestrijd bladluizen met een sterke waterstraal, gebruik roofdieren zoals lieveheersbeestjes voor spint en een insecticide voor rozenkevers. Zorg voor een goede luchtcirculatie en gezonde bodem om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rosa (Miniature Grp) 'Little Buckaroo' is een kleine rozenstruik met compacte groei en glanzend groen blad. De bloemen van deze roos zijn klein en worden gekenmerkt door een dieprode kleur met witte strepen en een lichte geur. 'Little Buckaroo' bloeit gedurende het groeiseizoen en is zeer geschikt voor gebruik in borders, rotstuinen of als potplant. Deze roos heeft weinig onderhoud nodig en is goed bestand tegen ziekten. Het is een charmante toevoeging aan elke tuin en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.