Rosa (Miniature Grp) Golden Meillandina

Rosa (Miniature Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Miniature Grp) Golden Meillandina is een mooie en compacte rozenstruik met goudgele bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze roos is ideaal voor in borders, potten of als bodembedekker. Het blad is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Golden Meillandina is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Miniature Grp) Golden Meillandina is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de lente en zomer.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -7°C. Het is belangrijk om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek in de winter.

  Ja, de Rosa (Miniature Grp) Golden Meillandina is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke zorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten voor een gezonde groei en bloei. Het snoeien van de plant kan helpen om de vorm en grootte te behouden.

  De Rosa (Miniature Grp) Golden Meillandina heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en zorg voor een goede drainage in de grond. Houd rekening met de groei van de plant in de toekomst.

  De Rosa (Miniature Grp) Golden Meillandina groeit het beste in de volle zon, met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Het is mogelijk dat de plant in de schaduw kan groeien, maar de bloei kan minder uitbundig zijn en de plant kan minder compact blijven. Het is aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn kleurrijke bloemen en zoete geur. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, rozen zijn waardevol voor biodiversiteit omdat ze voedsel en schuilplaatsen bieden voor verschillende insecten en vogels in de tuin. Daarnaast trekt de plant ook bestuivers zoals bijen aan, waardoor biodiversiteit wordt bevorderd. Het is dus zeker goed om rozen in de tuin te hebben voor een gevarieerde en gezonde omgeving.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloei kan ongeveer 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het is verstandig om de eetbaarheid van elke plant zorgvuldig te controleren voordat je deze consumeert.

  Ja, sommige tuinplanten hebben een geluidsdempend effect dankzij hun bladeren en stelen die geluidsgolven absorberen. Over het algemeen zorgen dichte en groenblijvende planten voor de beste geluidsisolatie in de tuin. Het is echter niet de belangrijkste eigenschap van deze plant.

 • De beste tijd om de plant te snoeien is in het voorjaar, voordat de bloemen beginnen te bloeien. Snoei dode, beschadigde of zieke takken en knip de overige takken terug tot ongeveer een derde van hun lengte. Verwijder ook dunne, zwakke takken om de plant te stimuleren om nieuwe en gezonde groei te produceren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond, bij voorkeur speciaal ontwikkeld voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het regelmatig vervangen of bijvullen van de potgrond kan helpen om de plant te voorzien van de juiste voedingsstoffen en vochtbalans.

  Goede doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor deze tuinplanten. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH is ook aan te bevelen.

  De plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant in te pakken met speciale winterbescherming zoals vliesdoek of stro. Zorg er verder voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  Deze plant bloeit het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei. Snoei dode of beschadigde takken weg om de plant gezond te houden.

  De Rosa (Miniature Grp) Golden Meillandina heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond en bloeiend te blijven. Gebruik een speciale rozenmest die rijk is aan voedingstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om wortelrot te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant kan last hebben van bladluis, spint en wolluis. Deze plagen kunnen worden bestreden met behulp van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, of met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen. Regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Rosa (Miniature Grp) Golden Meillandina is een mooie en compacte rozenstruik met goudgele bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze roos is ideaal voor in borders, potten of als bodembedekker. Het blad is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Golden Meillandina is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.