Rosa (Miniature Grp) 'Sweet Fairy'

Rosa (Miniature Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Sweet Fairy' is een miniatuurroos met kleine bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen zijn lichtroze van kleur en bloeien in trossen gedurende de zomer en herfst. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 centimeter. 'Sweet Fairy' is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of in potten op het terras. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en langdurig bloeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Rosa 'Sweet Fairy' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een struik die bloeit in de zomer en herfst. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te snoeien voor een gezonde groei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst in de winter. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de Rosa 'Sweet Fairy' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht en voedzame grond. Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen.

  De Rosa Miniature 'Sweet Fairy' heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Plant ze ongeveer 30 centimeter uit elkaar en zorg voor voldoende ruimte voor de wortels om zich te ontwikkelen. Houd rekening met de grootte van de plant wanneer ze volgroeid is.

  Rozen groeien het beste in de volle zon en hebben minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om deze plant in de zon te zetten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en de nectar die de bloemen produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkelijkheid voor bestuivende insecten.

  Rosa (Miniature Grp) 'Sweet Fairy' is een bloemrijke en aantrekkelijke plant die bijen en andere insecten aantrekt. Hierdoor draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om ook andere planten aan te planten die diversiteit bieden aan insecten en dieren.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Rosa (Miniature Grp) 'Sweet Fairy' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden en goed kan groeien en bloeien met voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral in warme periodes.

  Nee, de Rosa (Miniature Grp) 'Sweet Fairy' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Eetbare rozen zijn meestal afkomstig van specifieke rassen die daarvoor gekweekt zijn.

  Planten hebben over het algemeen een beperkt effect op geluidsdemping. Bladeren en stengels kunnen wel wat geluid absorberen, maar het effect is minimaal. Over het algemeen worden planten dus niet beschouwd als geluidsdempend.

 • Deze plant kan het beste worden gesnoeid in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Knip bloeiende takken terug na de bloei om de plant compact en gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water en vermijd bladnattigheid om ziektes te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om zijn wortels gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Gebruik bij voorkeur een potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is. Voeg indien nodig compost of organische mest toe voor extra voeding.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  De winterbescherming voor tuinplanten is belangrijk om ze te beschermen tegen vorst en extreme kou. Dit kan worden gedaan door de planten te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan het helpen om gevoelige planten dicht bij een muur te planten voor extra warmte.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, bij voorkeur in de ochtend of avond. Snoei dode of zieke takken en verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te bevorderen. Gebruik organische meststoffen om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals rozen hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vermijd overbemesting, want dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen om onkruidgroei tegen te gaan en vocht vast te houden. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Vernieuw de mulchlaag regelmatig voor het beste resultaat.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen ingezet worden. Ook kunnen planten beschermd worden met insectenwerende middelen zoals neemolie of knoflookspray. Het regelmatig inspecteren van de plant en het verwijderen van aangetast blad kan helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rosa 'Sweet Fairy' is een miniatuurroos met kleine bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen zijn lichtroze van kleur en bloeien in trossen gedurende de zomer en herfst. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 centimeter. 'Sweet Fairy' is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of in potten op het terras. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en langdurig bloeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.