Rosa (Miniature Grp) 'White Fairy'

Rosa (Miniature Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Miniature Grp) 'White Fairy' is een kleine rozenstruik met prachtige witte bloemen. Deze plant is een zogenaamde dwergroos en wordt vaak gebruikt voor borders, rotstuinen of in potten op het terras. De bloemen hebben een lichte geur en verschijnen gedurende de zomermaanden. 'White Fairy' heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te onderhouden. Deze roos is een aanwinst voor elke tuin vanwege haar elegante uitstraling en lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa (Miniature Grp) 'White Fairy' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot -15°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst, vooral in strenge winters. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin om beschadiging door vorst te voorkomen.

  Ja, deze plant is vrij makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Ook is af en toe bemesten aan te raden voor een optimale groei.

  De Rosa (Miniature Grp) 'White Fairy' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen andere planten. Het is een compact groeiende plant die goed gedijt in borders of potten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt voor optimale groei.

  Tuinrozen groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook groeien in halfschaduw. Ze hebben minimaal 4-6 uur direct zonlicht nodig per dag om goed te kunnen bloeien en groeien. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder bloeien en kunnen ze vatbaarder zijn voor ziekten.

  Water de plant twee tot drie keer per week, afhankelijk van de vochtigheid van de grond en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de watergeefbeurten en vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende water krijgt.

  Ja, Rosa (Miniature Grp) 'White Fairy' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de geur van de bloemen. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin en bevordert de biodiversiteit. Het is een populaire keuze voor tuinliefhebbers die insecten willen aantrekken.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan biodiversiteit in de tuin. Het is een goede toevoeging aan een biodiverse tuin en kan bijdragen aan het behoud van verschillende soorten insecten. Het zorgt voor een gezonde en gevarieerde leefomgeving voor verschillende dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, de Rosa (Miniature Grp) 'White Fairy' is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het kan giftig zijn bij inname.

  Ja, de Rosa 'White Fairy' heeft een dichte groei en kan daardoor geluid absorberen en dempen. Het blad en de takken van de plant absorberen geluidsgolven en verminderen zo het geluidsniveau in de omgeving. Het is dus een goede keuze als je op zoek bent naar een geluidsdempende tuinplant.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om jaarlijks te snoeien. Dit kun je het beste doen in het voorjaar, net voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot ongeveer 15 centimeter boven de grond.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en vermijd dat de grond uitdroogt. Het is beter om diep te bewateren in plaats van oppervlakkig.

  Voor Tuinplanten zoals Rosa 'White Fairy' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken om wortelrot te voorkomen. Kies voor een potgrond speciaal voor rozen of universele potgrond. Zorg ook voor voldoende voedingsstoffen in de potgrond door regelmatig meststoffen toe te voegen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend en vruchtbaar is. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en een neutrale pH-waarde. Controleer regelmatig of de grond niet te nat of te droog is voor optimale groei en bloei van de plant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Plaats de plant in een beschutte omgeving om beschadiging door harde wind te voorkomen.

  Het is belangrijk om deze plant in de winter te beschermen door mulch of een beschermhoes aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant geen last heeft van vorstschade. In strenge winters kan het ook nuttig zijn om de plant in te pakken met jute of vliesdoek.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Snoei dode en zieke takken in het voorjaar en gebruik meststoffen speciaal voor rozen om de bloei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals de Rosa 'White Fairy' hebben baat bij een jaarlijkse bemesting in het voorjaar met organische mest of speciale rozenmest. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken, zodat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan stikstof, wat de groei van de plant kan belemmeren.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de grondvochtigheid te behouden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, stro of compost. Het wordt aanbevolen om jaarlijks de mulchlaag aan te vullen.

  De plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. De ideale pH-waarde ligt tussen de 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten zoals de Rosa (Miniature Grp) 'White Fairy', kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep. Daarnaast kunnen ook insectenwerende planten zoals lavendel worden geplant in de omgeving om ongedierte op afstand te houden. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Rosa (Miniature Grp) 'White Fairy' is een kleine rozenstruik met prachtige witte bloemen. Deze plant is een zogenaamde dwergroos en wordt vaak gebruikt voor borders, rotstuinen of in potten op het terras. De bloemen hebben een lichte geur en verschijnen gedurende de zomermaanden. 'White Fairy' heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te onderhouden. Deze roos is een aanwinst voor elke tuin vanwege haar elegante uitstraling en lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.