Actinidia deliciosa 'Atlas' (mnl)

Actinidia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Actinidia deliciosa 'Atlas' is een kiwiplant die bekend staat om zijn grote, sappige en zoete vruchten. De plant is zelfbestuivend, wat betekent dat er geen andere kiwiplant in de buurt nodig is om vruchten te produceren. 'Atlas' is een mannelijke variant van de kiwiplant en produceert geen vruchten, maar is essentieel voor het bestuiven van vrouwelijke kiwiplanten. De plant groeit het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke plek met vochtige, goed doorlatende grond. 'Atlas' kan tot 7 meter hoog worden en heeft regelmatige snoei nodig om gezond te blijven en vruchten te produceren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende plant die in de winter kaal zal zijn.

  De Actinidia deliciosa 'Atlas' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Als de winterkou veel strenger is, is het aan te raden om de plant extra bescherming te bieden tegen vorst. Deze plant kan het beste in de zon geplaatst worden en heeft een goed doorlatende grond nodig.

  Actinidia deliciosa 'Atlas' (mnl) is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft wat meer aandacht nodig in de vorm van regelmatig snoeien en ondersteunen van de klimranken. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke plek en geef regelmatig water.

  Actinidia deliciosa 'Atlas' heeft veel ruimte nodig om te groeien, het is aan te raden om minstens 4 meter vrij te houden voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en te groeien zonder belemmeringen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Actinidia deliciosa 'Atlas' groeit het beste op een zonnige locatie, maar kan ook redelijk goed groeien in de halfschaduw. De plant zal echter minder vruchten produceren en mogelijk ook minder snel groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant zoveel mogelijk zonlicht te geven voor een optimale groei.

  De Actinidia deliciosa 'Atlas' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities en de grootte van de pot. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig blijft. Het is belangrijk om regelmatig de grondvochtigheid te controleren en indien nodig water te geven.

  Ja, Actinidia deliciosa 'Atlas' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en bevorderen. Planten met nectarrijke bloemen zijn een belangrijke voedselbron voor vlinders en bijen.

  Ja, Actinidia deliciosa 'Atlas' voor tuinplanten kunnen goed zijn voor biodiversiteit doordat ze bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast bieden ze ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. Het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten kan bijdragen aan een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral op warme dagen. Het kan helpen om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Ja, het fruit van deze plant is eetbaar en staat bekend als kiwi. De vruchten van de Actinidia deliciosa 'Atlas' hebben een zoete en sappige smaak. Ze worden vaak vers gegeten of gebruikt in salades en desserts.

  Actinidia deliciosa 'Atlas' heeft geen specifieke eigenschappen die wijzen op geluidsdempende kwaliteiten. Het is vooral bekend om zijn eetbare vruchten en decoratieve bladeren. Voor geluidsdempende planten kun je beter kijken naar bijvoorbeeld bamboe of groenblijvende struiken.

 • Om de plant gezond en mooi te houden is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar, voordat de plant begint uit te lopen. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken en snoei de plant in de gewenste vorm.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  De Actinidia deliciosa 'Atlas' (mnl) gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en voldoende water te geven. Zorg voor een zonnige standplaats en bescherm de plant tegen vorst.

  De Actinidia deliciosa 'Atlas' (mnl) gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht bevat, maar niet te nat is. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen voor een optimale groei.

  De Actinidia deliciosa 'Atlas' (mnl) gedijt het beste op een zonnige standplaats met voldoende bescherming tegen harde wind. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende bodem voor optimale groei en bloei. Deze tuinplant kan ook gedijen in halfschaduw, maar zal dan mogelijk minder vruchten produceren.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant af te dekken met stro of bladeren en eventueel een beschermende doek. Daarnaast is het belangrijk om de plant tegen de wind te beschermen door bijvoorbeeld een windscherm te plaatsen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet in de zomer eens per week worden bemest. Snoei in het voorjaar dode takken en dun de plant uit indien nodig. Zorg voor voldoende support om de groeiende plant te laten klimmen.

  Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant te bemesten met een speciale meststof voor fruitbomen en klimplanten. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het is belangrijk om niet te veel mest te geven, om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om in het voorjaar mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  De plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en vruchtvorming. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de Actinidia deliciosa 'Atlas' (mnl), kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet, zoals neemolie of pyrethrum. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook nuttig zijn in de preventie van plagen.

 • Omschrijving

  De Actinidia deliciosa 'Atlas' is een kiwiplant die bekend staat om zijn grote, sappige en zoete vruchten. De plant is zelfbestuivend, wat betekent dat er geen andere kiwiplant in de buurt nodig is om vruchten te produceren. 'Atlas' is een mannelijke variant van de kiwiplant en produceert geen vruchten, maar is essentieel voor het bestuiven van vrouwelijke kiwiplanten. De plant groeit het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke plek met vochtige, goed doorlatende grond. 'Atlas' kan tot 7 meter hoog worden en heeft regelmatige snoei nodig om gezond te blijven en vruchten te produceren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.