Cydonia oblonga 'Rea's Mammoth'

Cydonia oblonga

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cydonia oblonga 'Rea's Mammoth' is een grote kweepeerboom met een opgaande groeiwijze en brede kroon. De boom produceert grote, zoete en sappige kweeperen die goed zijn geschikt voor verwerking in gerechten zoals jams en gelei. De vruchten hebben een geelgroene schil en zijn erg aromatisch. 'Rea's Mammoth' is een zelfbestuivende variëteit en kan goed gedijen in een zonnige en beschutte locatie. Deze kweepeerboom is geschikt voor zowel de siertuin als de moestuin vanwege zijn aantrekkelijke bloesems en smakelijke vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Cydonia oblonga 'Rea's Mammoth' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn blad in de herfst en blijft kaal in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In de winterperiode is het aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  De Cydonia oblonga 'Rea's Mammoth' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen deze plant en andere planten om te voorkomen dat ze elkaar verstikken. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten ervan.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur direct zonlicht nodig om goed te groeien en vruchten te produceren. In de schaduw kan de plant vatbaar zijn voor ziektes en een slechte groei vertonen.

  Deze plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Dit zorgt voor bestuiving en helpt bij het behouden van de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, als tuinplant draagt Cydonia oblonga 'Rea's Mammoth' bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken. De vruchten kunnen ook dienen als voedselbron voor vogels en andere dieren. Het kunnen kweken van deze plant kan helpen om de variatie in de tuin te vergroten.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt gewoonlijk ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Planten die goed tegen de volle zon kunnen zijn onder andere vaste planten, heesters en bomen.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt om jam, gelei en chutney van te maken. Het is ook mogelijk om de vruchten vers te eten of ze te koken voor desserts. Het is wel aan te raden om de vruchten eerst goed te schillen en te koken voordat ze gegeten worden.

  Ja, de plant "Cydonia oblonga 'Rea's Mammoth'" heeft een dichte bladerdek en kan geluid dempen. Het bladerdek van deze plant kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het is echter belangrijk om te weten dat planten niet dezelfde geluidsdempende eigenschappen hebben als bijvoorbeeld isolatiemateriaal.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken en dun de plant indien nodig uit. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond constant te nat blijft.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn en een lichtzure pH hebben. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het is aan te raden om af en toe meststoffen aan de potgrond toe te voegen om de plant te voeden.

  De Bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en een neutrale tot licht zure pH hebben. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en vruchtontwikkeling. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met compost of organische meststoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie met voldoende vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant beschutting te bieden tegen harde wind en vorst. Een beschutte plek in de tuin zal de groei en bloei van deze plant stimuleren.

  Deze plant heeft winterbescherming nodig, zoals het aanbrengen van een mulchlaag rond de wortels en het omwikkelen van de takken met jute of bubbeltjesplastic om ze te beschermen tegen vorst. Het is belangrijk om de plant tijdens koude temperaturen goed in de gaten te houden en beschermende maatregelen te nemen om de plant gezond te houden. Het is ook aan te raden om vorstgevoelige planten in potten naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het vroege voorjaar en geef de plant een laag meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren. Pas op voor ziekten zoals schurft en meeldauw en behandel indien nodig.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten in het voorjaar met een organische meststof. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor fruitbomen, om de groei en vruchtzetting te stimuleren. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch is zeer gunstig voor de groei en gezondheid van tuinplanten, waaronder deze specifieke soort. Het helpt de grond vochtig te houden, merendeel van onkruid te voorkomen en de temperatuur te reguleren. Zorg ervoor dat je een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aanbrengt rond de plant.

  De grond moet licht zuur tot neutraal zijn voor een optimale groei van deze plant. Het pH-niveau van de bodem moet ongeveer tussen de 6,0 en 7,0 liggen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, trips en rupsen. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine kunnen effectief zijn, maar zorg ervoor dat deze veilig zijn voor de plant zelf. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door te zorgen voor voldoende voeding en water.

 • Omschrijving

  Cydonia oblonga 'Rea's Mammoth' is een grote kweepeerboom met een opgaande groeiwijze en brede kroon. De boom produceert grote, zoete en sappige kweeperen die goed zijn geschikt voor verwerking in gerechten zoals jams en gelei. De vruchten hebben een geelgroene schil en zijn erg aromatisch. 'Rea's Mammoth' is een zelfbestuivende variëteit en kan goed gedijen in een zonnige en beschutte locatie. Deze kweepeerboom is geschikt voor zowel de siertuin als de moestuin vanwege zijn aantrekkelijke bloesems en smakelijke vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.