Juglans regia 'Broadview'

Juglans

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juglans regia 'Broadview' is een cultivar van de gewone walnootboom die bekend staat om zijn stevige groei en compacte vorm. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 8 tot 10 meter en heeft een brede spreiding. De bladeren zijn donkergroen en veervormig, wat zorgt voor een mooie uitstraling in de tuin. In het voorjaar produceert de Juglans regia 'Broadview' kleine groene bloemen die later in het seizoen veranderen in eetbare walnoten. Deze boom kan goed gedijen in vruchtbare, goed doorlatende grond en profiteert van een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Juglans regia 'Broadview' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de winterperiode. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant heeft een winterhardheid tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is dus bestand tegen koude temperaturen en vorst. Het is een geschikte plant voor in de tuin in ons klimaat.

  Juglans regia 'Broadview' is een notenboom die weinig onderhoud vereist en gemakkelijk te kweken is in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond goed te bemesten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de boom voldoende ruimte heeft om te groeien en te gedijen.

  De Juglans regia 'Broadview' heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen boom. Zorg voor minimaal 5 tot 8 meter ruimte rondom de plant om de wortels goed te laten groeien. Plant de Juglans regia 'Broadview' op een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

  De Juglans regia 'Broadview' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduwrijke plekken. Zorg ervoor dat de plant minstens 4 tot 6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan de groei van de plant belemmeren en de productie van vruchten verminderen.

  De Tuinplant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het aantrekken van bestuivers draagt bij aan de voortplanting en groei van de plant. Deze eigenschap maakt de plant een waardevolle toevoeging aan een tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het voedsel en schuilplaatsen biedt voor verschillende dieren en insecten. Daarnaast kan de plant bijdragen aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om biodiversiteit te bevorderen.

  De Juglans regia 'Broadview' bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Juglans regia 'Broadview' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De vruchten van deze plant, walnoten, zijn eetbaar en worden vaak rauw of geroosterd gegeten. De schil moet wel eerst worden verwijderd. Het binnenste van de walnoot is eetbaar en heeft een milde, nootachtige smaak.

  Ja, de bladeren en takken van deze plant kunnen geluid absorberen en daardoor een dempend effect hebben. Het kan helpen om geluid te verminderen in de directe omgeving.

 • Snoei de plant bij voorkeur in de wintermaanden om de vorm en gezondheid te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon uit indien nodig. Snoei niet te vaak en zorg ervoor dat de boom voldoende tijd heeft om te herstellen na het snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel- en ziekteproblemen te voorkomen.

  Voor de Juglans regia 'Broadview' is het belangrijk om te worden geplant in goed doorlatende potgrond. Kies een grondmix speciaal voor tuinplanten voor een gezonde groei en ontwikkeling. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  De Juglans regia 'Broadview' heeft een voorkeur voor een vochtige, goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde en vermijd wateroverlast. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Juglans regia 'Broadview' gedijt het beste in een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend en voedingsrijk is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winterperiode is het belangrijk om de wortels van deze plant te beschermen tegen strenge vorst door mulch of bladeren rond de voet aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant af te schermen met een beschermende doek of folie op de koudste dagen. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voor de winterperiode om uitdroging te voorkomen.

  De Juglans regia 'Broadview' vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode of beschadigde takken regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de zomer. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om de grond onder de plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organische mulch zoals houtsnippers of compost en vermijd het bedekken van de stam van de plant. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de bodem gezond te houden.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Juglans regia 'Broadview' is neutraal tot licht alkalisch. Een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5 is ideaal voor een gezonde groei en ontwikkeling. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  om ongedierte te bestrijden, kan je regelmatig controleren op bladluizen en deze handmatig verwijderen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of roofmijten. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht, dit kan helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Juglans regia 'Broadview' is een cultivar van de gewone walnootboom die bekend staat om zijn stevige groei en compacte vorm. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 8 tot 10 meter en heeft een brede spreiding. De bladeren zijn donkergroen en veervormig, wat zorgt voor een mooie uitstraling in de tuin. In het voorjaar produceert de Juglans regia 'Broadview' kleine groene bloemen die later in het seizoen veranderen in eetbare walnoten. Deze boom kan goed gedijen in vruchtbare, goed doorlatende grond en profiteert van een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.