Juglans regia 'Buccaneer'

Juglans

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juglans regia 'Buccaneer' is een walnootboom die bekend staat om zijn grote en smakelijke noten. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 15 meter en heeft een brede kroon. De bladeren zijn langwerpig en groen van kleur, en verkleuren in de herfst naar geel. De 'Buccaneer' is een zelfbestuivende variant, wat betekent dat er geen andere walnootboom in de buurt hoeft te staan om vruchten te produceren. De noten van deze boom zijn heerlijk om vers te eten of te verwerken in diverse gerechten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Juglans regia 'Buccaneer' is een bladverliezende plant. Het verliest zijn blad in de herfst en blijft in de winter kaal.

  De plant is goed winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen. Planten in pot zijn gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  De Juglans regia 'Buccaneer' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het late najaar of winter.

  De Juglans regia 'Buccaneer' heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Houd rekening met een afstand van minimaal 8 tot 10 meter tussen planten om voldoende groeiruimte te garanderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt om optimaal te kunnen groeien.

  De Juglans regia 'Buccaneer' groeit het beste op een plek met veel zonlicht. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en kan het de ontwikkeling belemmeren. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid neerslag en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is altijd beter om minder vaak water te geven, maar wel dieper te laten doordringen tot de wortels.

  Ja, Juglans regia 'Buccaneer' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, als notenboom draagt Juglans regia 'Buccaneer' bij aan de biodiversiteit door voedsel en schuilplaatsen te bieden aan verschillende dieren, zoals vogels en eekhoorns. Daarnaast kunnen insecten worden aangetrokken door de bloemen en bladeren, wat de diversiteit van de tuin verhoogt.

  De Juglans regia 'Buccaneer' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt meestal 2 tot 3 weken.

  Ja, de Juglans regia 'Buccaneer' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  De noten van Juglans regia 'Buccaneer' zijn eetbaar en kunnen rauw of geroosterd worden gegeten. Ze bevatten veel gezonde voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren en antioxidanten. Eet echter niet te veel, aangezien een teveel aan noten laxerend kan werken.

  Ja, veel tuinplanten hebben een geluidsdempend effect dankzij hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Planten kunnen dus helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in uw tuin of buitenruimte. Het is belangrijk om de juiste planten te kiezen die passen bij uw specifieke behoeften en omstandigheden.

 • De Juglans regia 'Buccaneer' kan het beste gesnoeid worden in de winter, wanneer de boom in rust is. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kruin uit om licht en lucht door te laten. Het is ook belangrijk om de vorm van de boom te behouden door regelmatig te snoeien.

  Zorg ervoor dat de grond rond de plant vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Houd de bodem goed gedraineerd om wortelrot te voorkomen.

  De Juglans regia 'Buccaneer' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei.

  De Juglans regia 'Buccaneer' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem dient neutraal tot licht zuur te zijn en bij voorkeur rijk aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Juglans regia 'Buccaneer' houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kun je doen door de wortels af te dekken met mulch en de takken in te pakken met speciale plantenbescherming. Daarnaast is het verstandig om de plant in een beschutte plek te plaatsen om hem te beschermen tegen koude wind.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het late najaar of vroege winter. Geef de plant in het voorjaar organische mest om de groei te bevorderen.

  De Juglans regia 'Buccaneer' heeft behoefte aan een voedzame bodem en regelmatige bemesting. Gebruik organische meststoffen en zorg voor een goede balans tussen stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemkwaliteit voor tuinplanten. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals boomschors, compost of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-8 cm dik is en niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  De Juglans regia 'Buccaneer' groeit het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie, worden gebruikt. Daarnaast is het handig om regelmatig de planten te inspecteren op eventueel ongedierte. Het verwijderen van geïnfecteerde bladeren kan ook helpen om verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Juglans regia 'Buccaneer' is een walnootboom die bekend staat om zijn grote en smakelijke noten. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 15 meter en heeft een brede kroon. De bladeren zijn langwerpig en groen van kleur, en verkleuren in de herfst naar geel. De 'Buccaneer' is een zelfbestuivende variant, wat betekent dat er geen andere walnootboom in de buurt hoeft te staan om vruchten te produceren. De noten van deze boom zijn heerlijk om vers te eten of te verwerken in diverse gerechten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.