Juglans regia 'Zoelen'

Juglans

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juglans regia 'Zoelen' is een walnotenboom met een compacte groei en een ronde kroon. Deze boom kan zo'n 10-15 meter hoog worden en heeft donkergroene bladeren die in de herfst geelbruin verkleuren. De walnoten die aan de boom groeien zijn eetbaar en hebben een heerlijke smaak. De Juglans regia 'Zoelen' gedijt het beste in een zonnige standplaats en een goed doorlatende grond. Deze boom is een mooie toevoeging aan een tuin of park vanwege zijn decoratieve bladeren en vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Juglans regia 'Zoelen' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt in het voorjaar nieuwe bladeren. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst om schade te voorkomen. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden.

  De Juglans regia 'Zoelen' heeft enige aandacht nodig, maar is over het algemeen niet moeilijk in onderhoud. Regelmatig water geven en snoeien is belangrijk voor een gezonde groei. Het is een sterke en duurzame plant die goed gedijt in de tuin.

  De Juglans regia 'Zoelen' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen, met een minimale afstand van 4 meter tot andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei van de plant onder controle te houden.

  De Juglans regia 'Zoelen' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei van de plant minder goed zijn en het kan de bloei en vruchtzetting beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen voor optimale groei.

  De Juglans regia 'Zoelen' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de wintermaanden kan de behoefte aan water verminderen.

  Ja, de bladeren, bloemen en vruchten van Juglans regia 'Zoelen' kunnen vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectar en pollen. Het is een waardevolle plant voor bestuivende insecten in de tuin.

  Ja, walnotenbomen zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze voedsel en schuilplaatsen bieden voor verschillende soorten dieren. Daarnaast kunnen ze bijdragen aan het aantrekken van bestuivers en vogels in de tuin. De bladeren en vruchten van de boom kunnen ook dienen als voedselbron voor verschillende insecten en dieren.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en de grond goed vochtig te houden tijdens warme periodes. Het blad kan verbranden als de plant te lang aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

  Ja, de noten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak vers gegeten of verwerkt in gerechten en bakproducten. Het is belangrijk om de noten goed te kraken en te controleren op houdbaarheid voordat ze geconsumeerd worden.

  Ja, Juglans regia 'Zoelen' heeft geluidsdempende eigenschappen door de grote bladeren en dichte vertakking. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Let op dat enkelvoudige bomen minder geluidsdempend zijn dan een dichte haag of groep van planten.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de wintermaanden wanneer de bladeren zijn gevallen. Verwijder dode, beschadigde of te dicht op elkaar groeiende takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De plant heeft behoefte aan voedzame en goed doorlatende potgrond. Zorg voor een mix van potgrond met compost voor een goede groei. Vermijd zware en te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Juglans regia 'Zoelen' gedijt het beste in een goed doorlatende en voedingsrijke bodem. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze plant.

  De Juglans regia 'Zoelen' heeft een standplaats nodig in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Deze plant kan het beste geplant worden in een beschutte omgeving.

  Om Juglans regia 'Zoelen' te beschermen tegen de winterkou, is het aan te raden om de wortels te mulchen met compost of bladeren. Ook kunt u de stam inpakken met jute of een speciale wintervliesdoek. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt.

  Deze plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om de vorm en gezondheid te behouden. Zorg voor een voedzame en goed doorlatende bodem. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven om de groei te stimuleren. Gebruik een meststof met een hoger gehalte aan stikstof voor een goede ontwikkeling van de bladeren. Let op de behoeften van de plant en bemest niet te veel om schade te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor de groei en gezondheid van tuinplanten. Het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch.

  Juglans houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig kalk toe te voegen om de juiste pH-waarde te behouden voor een optimale groei en gezondheid van de plant.

  Bij de bestrijding van ongedierte op deze tuinplanten kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Het regelmatig controleren van de planten op schade en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Chemische bestrijdingsmiddelen worden afgeraden vanwege de schadelijke effecten op het milieu en andere dieren.

 • Omschrijving

  De Juglans regia 'Zoelen' is een walnotenboom met een compacte groei en een ronde kroon. Deze boom kan zo'n 10-15 meter hoog worden en heeft donkergroene bladeren die in de herfst geelbruin verkleuren. De walnoten die aan de boom groeien zijn eetbaar en hebben een heerlijke smaak. De Juglans regia 'Zoelen' gedijt het beste in een zonnige standplaats en een goed doorlatende grond. Deze boom is een mooie toevoeging aan een tuin of park vanwege zijn decoratieve bladeren en vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.