Malus domestica 'Benoni'

Malus domestica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Malus domestica 'Benoni' is een middelgrote appelboom met een compacte groeiwijze en een ronde kroon. Deze boom produceert middelgrote, rode appels met een sappige en zoete smaak. De appels hebben een lichtbruine tot roodbruine schil en zijn geschikt om vers te eten of te verwerken in gerechten. De 'Benoni' bloeit in het voorjaar met witte bloemen, die bijen en andere bestuivende insecten aantrekken. Deze appelboom gedijt het beste in een zonnige positie in vruchtbare, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Malus domestica 'Benoni' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en is in de winter kaal.

  'Malus domestica 'Benoni' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst om schade te voorkomen. Zo kan de plant goed overwinteren.

  Deze appelboom vereist regelmatige snoei en bemesting voor een optimale groei en vruchtzetting. Het is belangrijk om hem te beschermen tegen ziekten en plagen door middel van preventieve maatregelen. Met de juiste zorg en aandacht is het onderhoud van deze plant goed te doen.

  Malus domestica 'Benoni' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en voldoende zonlicht kan krijgen. Ook is het belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overmatige groei te voorkomen.

  Appelbomen groeien het beste in een zonnige omgeving met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. Een teveel aan schaduw kan de groei en de productie van fruit verminderen. Het is daarom aan te raden om Malus domestica 'Benoni' in de volle zon te planten voor een optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de appelbloesem van deze plant trekt zowel vlinders als bijen aan vanwege de nectar en het stuifmeel. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin voor bestuivende insecten.

  Malus domestica 'Benoni' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin doordat het bestuivers zoals bijen en vlinders aantrekt. De bloesems en vruchten bieden voedsel voor verschillende insecten en vogels. Door het planten van deze boom kan de biodiversiteit in de tuin verhoogd worden.

  Deze appelboom bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer twee weken.

  De Malus domestica 'Benoni' kan goed tegen de volle zon. Zorg wel voor voldoende water in droge periodes. De plant zal het beste gedijen op een zonnige plek in de tuin.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt voor het maken van appelsap, appelmoes of om gewoon vers te eten. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen voordat je ze consumeert. De enige delen van de plant die niet eetbaar zijn, zijn de bladeren, takken en bloemen.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om geluid te dempen. De bladeren en takken absorberen geluidstrillingen waardoor de plant een geluidsdempende werking heeft. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving.

 • Om de fruitproductie en de gezondheid van de boom te bevorderen, is het belangrijk om jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in de wintermaanden wanneer de boom in rust is. Verwijder dood hout, dun de kroon uit en snoei takken die elkaar kruisen of elkaar in de weg zitten.

  De Malus domestica 'Benoni' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water indien nodig.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant eens in de paar jaar om de grond vers te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben een goed doorlatende bodem nodig met een goede vocht- en voedselvoorziening. Zorg ervoor dat de bodem voldoende organisch materiaal bevat en niet te zuur is. Het is ook belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 ligt.

  De appelboom 'Benoni' gedijt het beste op een zonnige standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de boom voldoende ruimte heeft om te groeien en regelmatig water te geven, vooral in droge periodes. Bescherm de boom tegen harde wind en vorst om de fruitproductie te stimuleren.

  Tijdens de wintermaanden is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door middel van een afdekking met bijvoorbeeld jute of vliesdoek. Ook is het belangrijk om de grond rondom de plant te mulchen met compost of bladeren om de wortels te beschermen tegen de kou. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen sterke wind en sneeuwval om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat is. Snoei in de winter de takken om de groei te bevorderen en verwijder dode of beschadigde takken. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven, bijvoorbeeld compost of mestkorrels. Dit zorgt voor een goede voedingsbodem en gezonde groei. Let op dat je niet te veel mest geeft, dit kan de plant beschadigen.

  Het is gunstig om mulch rond de basis van deze plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan helpen bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en het voorkomen van schommelingen. Kies voor organisch materiaal zoals compost of houtsnippers voor het beste resultaat.

  Tuinplanten zoals Malus domestica 'Benoni' gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en het algemene welzijn van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Malus domestica 'Benoni', kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van plagen en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen bij het voorkomen van schade.

 • Omschrijving

  De Malus domestica 'Benoni' is een middelgrote appelboom met een compacte groeiwijze en een ronde kroon. Deze boom produceert middelgrote, rode appels met een sappige en zoete smaak. De appels hebben een lichtbruine tot roodbruine schil en zijn geschikt om vers te eten of te verwerken in gerechten. De 'Benoni' bloeit in het voorjaar met witte bloemen, die bijen en andere bestuivende insecten aantrekken. Deze appelboom gedijt het beste in een zonnige positie in vruchtbare, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.