Malus domestica 'Golden Delicious'

Malus domestica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Malus domestica 'Golden Delicious' is een appelboom met een opvallende geelgroene kleur en een zoete smaak. Deze boom produceert grote, sappige appels die goed bewaard kunnen worden en gebruikt kunnen worden in verschillende gerechten. De 'Golden Delicious' heeft een sterke groei en is zelfbestuivend, waardoor het een populaire keuze is onder tuiniers. De appels zijn ideaal als tussendoortje, maar kunnen ook worden gebruikt voor appelmoes, appeltaart en andere heerlijke gerechten. Deze appelboom bloeit in het voorjaar met prachtige witroze bloesems en kan uitgroeien tot een grote en productieve boom in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De "Malus domestica 'Golden Delicious'" is geen groenblijvende plant. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is dus een plant die zijn bladeren verliest en in het voorjaar weer nieuw blad vormt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk dat de plant goed beschermd wordt bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst.

  De 'Golden Delicious' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten.

  De Malus domestica 'Golden Delicious' heeft een minimale ruimte nodig van ongeveer 4 meter in de breedte en 3 meter in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  De 'Golden Delicious' appelboom groeit het beste in de volle zon. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag te geven voor optimale groei en vruchtvorming. In de schaduw zal de groei en vruchtontwikkeling van de plant waarschijnlijk verminderen.

  Tuinplanten zoals de Malus domestica 'Golden Delicious' hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten door. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectar en zoete geur. Dit kan helpen bij de bestuiving van de plant en het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Appelbomen in het algemeen dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ook bieden ze voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het is daarom goed voor de biodiversiteit om een appelboom in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer twee weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar. Ze worden vaak vers gegeten of verwerkt in verschillende gerechten zoals appeltaart of appelmoes. Eet de vruchten en vermijd het eten van andere delen van de plant.

  Ja, appelbomen hebben het vermogen om geluiden te dempen vanwege hun bladeren en takken die geluidstrillingen absorberen. Dit kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen. Appelbomen worden daarom vaak gebruikt als natuurlijke geluidswallen.

 • Het snoeien van de appelboom moet worden gedaan in de late winter of vroege lente om de groei en productiviteit te bevorderen. Verwijder dode, zieke of kruisende takken, en dun de boom uit om luchtstroom te bevorderen. Knip takken tot aan de basis van de stam af voor een gezonde en sterke groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei en rot te voorkomen.

  Potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze plant. Het beste is om de plant in vruchtbare grond te planten. Overbemesting moet worden vermeden om de gezondheid van de plant te behouden.

  Malus domestica 'Golden Delicious' gedijt het best in een goed doorlatende, vochtige bodem met een neutrale tot licht zure pH. De bodem dient voldoende voedingsstoffen te bevatten voor een optimale groei en vruchtontwikkeling. Verrijk de bodem indien nodig met compost of meststoffen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd plekken met veel schaduw of wateroverlast.

  Het is aan te raden om in de winter de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de plant niet te snoeien in de winter, omdat dit de kwetsbare delen kan beschadigen. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt in de wintermaanden.

  Deze plant vereist een regelmatige watergift, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken af in de winter om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het vroege voorjaar met een evenwichtige meststof.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan bemesting in het voorjaar met een meststof voor fruitbomen. Gebruik een meststof met een gebalanceerde verhouding van stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, volg daarom de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rond de wortels van deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt opgehoopt om rotting te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor de Malus domestica 'Golden Delicious' moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt het meest aanbevolen voor een gezonde groei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te testen en zo nodig aanpassingen te maken met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het aan te raden om regelmatig de bladeren en vruchten te controleren op tekenen van plagen. Natuurlijke bestrijdingsmethoden kunnen worden toegepast, zoals het gebruik van roofinsecten of het besproeien met insecticiden. Het is belangrijk om preventief te handelen en vroegtijdig in te grijpen bij een mogelijke plaag, om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Malus domestica 'Golden Delicious' is een appelboom met een opvallende geelgroene kleur en een zoete smaak. Deze boom produceert grote, sappige appels die goed bewaard kunnen worden en gebruikt kunnen worden in verschillende gerechten. De 'Golden Delicious' heeft een sterke groei en is zelfbestuivend, waardoor het een populaire keuze is onder tuiniers. De appels zijn ideaal als tussendoortje, maar kunnen ook worden gebruikt voor appelmoes, appeltaart en andere heerlijke gerechten. Deze appelboom bloeit in het voorjaar met prachtige witroze bloesems en kan uitgroeien tot een grote en productieve boom in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.