Malus domestica Jonagold Highwood

Malus domestica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Malus domestica Jonagold Highwood is een appelboom met een middelmatige groeikracht en een compacte vorm. De vruchten van deze boom zijn groot, sappig en hebben een zoete en lichtzure smaak. De appels hebben een knapperige structuur en zijn roodgeel van kleur met strepen en blosjes. De Jonagold Highwood is een zelfbestuivende boom en produceert appels die geschikt zijn voor verse consumptie en verwerking. Deze boom gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Tuinplant Malus domestica Jonagold Highwood is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft gedurende de winter kaal. Het komt in het voorjaar weer tot bloei met nieuwe bladeren.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen lager dan dit. Het is raadzaam om de plant goed te mulchen in de winter.

  Ja, de Jonagold Highwood is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het regelmatig snoeien en bemesten van de plant zal zorgen voor een gezonde groei en een goede oogst. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt.

  Deze appelboom heeft ruimte nodig om te groeien en gezond te blijven. Zorg voor voldoende afstand tussen de bomen, ongeveer 4 tot 6 meter. Ook moet de boom voldoende ruimte hebben om zich uit te spreiden, houd rekening met minstens 3 meter rondom de boom.

  Nee, Tuinplanten zoals Malus domestica Jonagold Highwood groeien het beste in de volle zon. Schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te planten.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het trekt deze bestuivers aan en helpt bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege de aantrekkingskracht op nuttige insecten.

  Ja, appelbomen zijn goed voor biodiversiteit omdat ze bloesems hebben die bijen aantrekken en vruchten produceren die vogels en andere dieren voeden. Daarnaast bieden ze ook een schuilplaats voor insecten en kleine dieren.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar krijgt ook graag wat schaduw tijdens de heetste uren van de dag. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin waar hij voldoende licht krijgt.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt in verschillende gerechten. Het is een variëteit van de appelboom die bekend staat om zijn zoete en sappige appels. Het is veilig om de appels van deze plant te consumeren.

  Ja, als een boom met dichte bladeren kan ik het geluid enigszins dempen. Mijn bladeren en takken kunnen helpen om geluidsgolven te absorberen en te weerkaatsen. Echter, ik ben geen specifieke geluidsdempende plant.

 • Snoei de plant in het late voorjaar na de laatste vorst voor een gezonde groei en maximale opbrengst van fruit. Verwijder dode takken, dun de kroon uit en stimuleer horizontale takgroei voor een goede vruchtzetting. Knip geen grote takken af om te voorkomen dat de plant uit balans raakt en minder vruchten produceert.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelgroei te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Malus domestica Jonagold Highwood gedijen goed in potgrond met goede drainage en voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig toevoegen van compost kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodem dient goed doorlatend, vochtig en vruchtbaar te zijn voor een optimale groei en productie van vruchten. Een neutrale tot lichtzure pH-waarde wordt aanbevolen. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door middel van een mulchlaag of afdekking met jute. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te verkleinen. Het regelmatig controleren van de plant op eventuele schade en het eventueel bijmesten kan helpen om de plant gezond te houden tijdens de koude wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Snoei de boom jaarlijks in de winter om de vorm en groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te dienen. Gebruik een meststof speciaal voor fruitbomen en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant niet te veel, dit kan leiden tot overmatige groei en een verzwakt immuunsysteem.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt de grond vocht vast te houden en voedingsstoffen te behouden. Dit beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en onderdrukt ook onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulch laag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rot te voorkomen.

  De Tuinplanten gedijen het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor de meeste Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Ook regelmatig controleren op aangetast blad en dit zo snel mogelijk verwijderen kan helpen bij het voorkomen van plaaginsecten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig actie te ondernemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

 • Omschrijving

  De Malus domestica Jonagold Highwood is een appelboom met een middelmatige groeikracht en een compacte vorm. De vruchten van deze boom zijn groot, sappig en hebben een zoete en lichtzure smaak. De appels hebben een knapperige structuur en zijn roodgeel van kleur met strepen en blosjes. De Jonagold Highwood is een zelfbestuivende boom en produceert appels die geschikt zijn voor verse consumptie en verwerking. Deze boom gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.