Malus domestica 'Karmijn de Sonnaville'

Malus domestica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Malus domestica 'Karmijn de Sonnaville' is een appelboom met een compacte groeiwijze en groen blad dat in de herfst verkleurt naar geeloranje. De appels van deze boom zijn middelgroot tot groot van formaat en hebben een rood gestreepte schil. Ze hebben een zoete en aromatische smaak en zijn geschikt voor zowel verse consumptie als verwerking tot bijvoorbeeld appelmoes. Deze appelboom gedijt het beste op een zonnige standplaats in een voedzame en goed doorlatende grond.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Malus domestica 'Karmijn de Sonnaville' is niet groenblijvend. Deze plant is bladverliezend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn vruchten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Planten in een beschutte tuin met goede drainage hebben een betere kans om de winter te overleven.

  De Malus domestica 'Karmijn de Sonnaville' vereist regelmatig snoeien en bemesten. Zorg voor voldoende water en zonlicht om de gezondheid van de plant te bevorderen. Over het algemeen kan deze plant goed gedijen met de juiste zorg en aandacht.

  Malus domestica 'Karmijn de Sonnaville' heeft ruimte nodig in de tuin om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tot andere planten zodat de boom voldoende zonlicht en luchtcirculatie krijgt. Zorg voor een plek waar de boom niet te veel wordt overschaduwd en genoeg ruimte heeft om te groeien.

  Appelbomen groeien het beste in een zonnige locatie met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. In de schaduw zullen ze moeite hebben om voldoende zonlicht te krijgen, wat invloed kan hebben op de opbrengst en kwaliteit van de vruchten. Het is daarom aanbevolen om deze plant in de volle zon te planten.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en voorkom dat de wortels te lang droog staan. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en indien nodig water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloesems die in het voorjaar verschijnen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, de appelboom is goed voor biodiversiteit omdat hij insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving en vogels aantrekt die zich voeden met de vruchten. Daarnaast draagt de boom bij aan het creëren van een gevarieerde tuinomgeving wat gunstig is voor verschillende diersoorten.

  Deze appelboom bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt van ongeveer twee tot vier weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig voor een optimale groei. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt als deze in de volle zon staat.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en kunnen vers worden gegeten of worden verwerkt in jams, taarten en andere gerechten. Het is een appelras en de vruchten hebben een zoete en sappige smaak. Let op: de appels moeten volledig rijp zijn voordat ze gegeten kunnen worden.

  De plant Malus domestica 'Karmijn de Sonnaville' heeft geen specifieke eigenschap om geluidsdempend te zijn. Het is voornamelijk een decoratieve fruitboom die bloesems en appels produceert. Het kan bijdragen aan een gezonde en mooie omgeving in de tuin.

 • Snoei de plant in de wintermaanden, als de boom in rust is, om de vorm en de productie van fruit te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de takken uit om de luchtcirculatie te verbeteren. Knip takken af tot aan een zijtak of knop om nieuwe groei te stimuleren.

  De Malus domestica 'Karmijn de Sonnaville' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef water aan de basis van de plant, en vermijd het blad en de bloemen.

  Potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd te voedzame potgrond om overmatige groei van bladeren te voorkomen.

  Malus domestica 'Karmijn de Sonnaville' gedijt het beste in een goed doorlatende en voedingsrijke bodem. Het is belangrijk dat de grond licht zuur tot neutraal is. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal voor optimale groei en bloei.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige standplaats staat om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei. De plant kan goed gedijen in een gematigd klimaat.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in de winter te zorgen voor voldoende bescherming tegen koude temperaturen en vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant te omwikkelen met jute of een speciale winterhoes. Ook is het aan te raden om de wortels te beschermen met een dikke laag mulch of bladeren.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig, maar het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef voldoende water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor optimale groei en bloei heeft de plant regelmatig voeding nodig in de vorm van organische mest of meststoffen. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde en bloeiende groei.

  Het is belangrijk om de plant te voorzien van mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam om schimmelvorming te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem tussen 6.0 en 7.0 te houden voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze tuinplanten kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventueel ongedierte en deze indien nodig te behandelen. Daarnaast kan het plaatsen van lokplanten helpen om ongedierte weg te houden van de belangrijkste planten.

 • Omschrijving

  'Malus domestica 'Karmijn de Sonnaville' is een appelboom met een compacte groeiwijze en groen blad dat in de herfst verkleurt naar geeloranje. De appels van deze boom zijn middelgroot tot groot van formaat en hebben een rood gestreepte schil. Ze hebben een zoete en aromatische smaak en zijn geschikt voor zowel verse consumptie als verwerking tot bijvoorbeeld appelmoes. Deze appelboom gedijt het beste op een zonnige standplaats in een voedzame en goed doorlatende grond.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.